NB II

Kicsi a bors, de nyerős

Domján Attila: „Volt példa rá, hogy az ellenfél játékosai éreztették velünk, szerintük falusiak vagyunk.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután a Gyirmót FC ellen lép pályára hazai környezetben az Aqvital-Publo Csákvári TK együttese az NB II Nyugati-csoportjának 24. fordulójában. A Fejér megyeiek saját elvárásuknak megfelelően, de talán a szurkolói és szakmai várakozásoknál jobban szerepelnek eddig, hiszen a tavaly nyári bajnoki rajt előtt kevesen gondolták, hogy tényleg képesek lehetnek kivívni a célul kitűzött osztályozós helyezést. Márpedig jelenleg a hetedik helyen állnak.

Már három éve erősíti az együttest Domján Attila. A Felcsút, a Bodajk és a Mór korábbi középpályása a megyei első osztályban csatlakozott a csákváriakhoz, manapság, 35 évesen pedig a csapatkapitányi tisztség is az övé. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a kistelepülésen mindenki ismer mindenkit, ezért irigyek is vannak a csapat környékén, de az elnökük kiáll mellettük.

– Csákvár az egyik legkisebb település az NB II-ben, ráadásul a csapat idén újonc. Érzik ennek valamiféle hátrányát?
– A játékvezetőkkel kapcsolatban nem tudok ilyesfajta negatívumot említeni. Hogyha egy nagyobb város csapatával játszottunk, akkor volt példa rá, hogy az ellenfél játékosai éreztették velünk, szerintük falusiak vagyunk, idézőjelben – mondta Domján Attila.

– Ennek ellenére töretlenül haladnak a bennmaradás felé…
– Reméljük, hogy tényleg töretlenül, bár nagyon kellett volna a hétvégi, győri győzelem. Bízunk benne, hogy tudunk annyi pontot szerezni a következő fordulókban, hogy sikerül legalább az osztályozót elérnünk.

– Élvezik azt a családias légkört, amely a klubot, a csapatot körülveszi?
– Már elég régóta, a megye egyes szereplés óta itt vagyok, és korábban is ugyanilyen légkör volt Felcsúton és Bodajkon, ahol korábban játszottam. Szerencsénk van, hiszen az elnökünk tudja tartani, amit megígér, és teljes mellszélességgel a csapat mellett áll. Ezen a kistelepülésen mindenki ismer mindenkit, ezért irigyek is vannak a csapat környékén, de az elnökünk kiáll mellettünk.

– A szezon eddigi részében melyik volt a legnagyobb bravúrjuk, illetve melyik volt a legbosszantóbb meccsük?
– A két Kozármisleny-meccset mondanám, hiszen idegenben egy-nullra vezettünk a szünetben, de végül nagyon simán kikaptunk, mert a második félidőben lefociztak bennünket. A hazai mérkőzést pedig azért említeném, mert egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk.

– Hasznos lesz az NB II egycsoportossá tétele?
– Biztosan erősebb lesz a másodosztály, illetve az NB III és a megyei bajnokságok is, mert elég sok játékos le fog morzsolódni. Mondjuk, én inkább húsz-, vagy legalább tizennyolc-csapatos NB II-t tudtam volna elképzelni, mert annyi szerintem elférne, de biztos, hogy jobb meccseket láthatnak a nézők.

Megint megsérült a légiós

Rendkívül peches a Csákvári TK télen igazolt egyiptomi játékosa, Abdel-Atey Youssef. Miután csatlakozott a Fejér megyeiek keretéhez, egy edzésen Domján Attila olyan szerencsétlenül találta el, hogy a véletlen összecsapásból sérülés és kihagyás lett. Felépülése után a klub megye kettes együttesében már szóhoz jutott, de az NB II-ben továbbra sem fog játszani, mert ismét közbeszólt egy sérülés: néhány nappal ezelőtt az edzésen eltört a keze.

Olvasói sztorik