NB II

Bajzát újabb mesterhármasa

A Nyíregyháza hazai pályán 4-0-ra nyert a Kazincbarcika ellen az NB II Keleti-csoportjának 22. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 22. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Kazincbarcikai BSC FC 4-0 (2-0)
Nyíregyháza, 500 néző. Játékvezető: Varga L.
Nyíregyháza: Balogh J. – Bodnár L., Dajka B., Djurovics, Farkas A. – Davidov (Reznek, a szünetben), Pákolicz (Katona Gy., 87.), Csorba, Minczér – Germán (M. Nikolics, 81.), Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Kazincbarcika: Póser – Privigyei, Komlósi (Nyisalovits, 58.), Fótyik (Salvador, 81.), Horváth Sz. – Nagy M. (Jeremiás, 58.), Kiprich D, Fehér B., Bogáti – Casado, Vólent. Edző: Kiprich József
Gólszerzők: Bajzát (3., 54., 83.), Pákolicz (8.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Azonos pontszámmal rendelkező középmezőnybeli csapatok találkozóját rendezték péntek délután. A nyíregyháziak közül sérülés miatt hiányzott Bárányos Zsolt, Ambrusz Árpád, Szilágyi Krisztián és Korolovszky Gábor. A gyógyultnak nyilvánított Jevtics és Milan Nikoilics már leülhetett a kispadra. A borsodiaktól Kovács Péter bordatörés miatt hiányzott, de Nyitrai és Halgas is sérült, Szabó Ádám és Tátrai pedig eltiltott, de Komlósi Ádám csapatkapitány az eltiltása után visszatérhetett a védelembe.

A harmadik percben Balogh János kapuskirúgását Bajzát Péter szelídítette meg, némi labdavezetés után csinált egy-két cselt, végül elemi távolról, erővel a hálóba bombázott (1-0). A folytatás sem volt eseménytelen: Vólent Roland esett el a tizenhatoson belül Djurovics mellett, majd némileg meglökte a hozzá lehajoló légióst, aki nevetségesen gyenge színészi alakítást bemutatva az arcához kapott és összeesett, de a játékvezető egyiküket sem büntette lappal.

A nyolcadik percben ismét a Spartacus kapusa adott gólpasszt: a baloldalon helyezkedő Pákolicz Dávidhoz ívelte a labdát, a hazaiak középpályása a kapuig gyalogolt, és megszerezte együttese második gólját. A 11. percben Vólent került helyzetbe, de a kapufára bombázott. Egyenrangú ellenfél volt a vendégcsapat, de gyorsan kétgólos hátrányba került… A 19. percben Bogáti szabadrúgását Privigyei hét méterről fejelte kapura, de Balogh János nagy bravúrral védett.

A 24. percben Bajzát remek passzát Csorba középen nem tudta jól átvenni, pedig nagy helyzetben volt. A 32. percben Fótyik Dominik szabadrúgása után Balogh János nem láthatta a sorfal tagjai között átsuhanó labdát, reflexmozdulattal mégis nagyot védett. A 39. percben Germán Tamás két védővel a nyakán bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, már csak tíz méterre volt a kaputól, amikor lőtt, de Póser Dániel kivédte! Egy perccel később Privigyei lerántotta Bajzátot, majd egyszer csak ott termett Komlósi, és nekiesett a hazaiak játékosának. Mindketten sárga lapot kaptak. A hajrában kétszer is fejjel veszélyeztetett a Nyíregyháza, de a szünetig több gól nem esett.

Az 54. percben Csorba beadása teljesen üresen találta a középen érkező Bajzát Pétert, aki a nyírségiek harmadik gólját lőtte. A 61. percben a KBSC szöglete után a labda Fehér Balázs elé került, akinek 17 méteres lövése a kapufát is érintve került az alapvonalon túlra. A 65. percben Bajzát nyolcméteres lövését Póser lábbal szögletre mentette. A sarokrúgás után a kapu előtt teljesen egyedül várakozó Minczér Tibor kapott tökéletes labdát, de nem tudta átvenni, és elpattant tőle…

A 83. percben Csorba Szabolcs átadásából a kiugró Bajzát megszerezte saját maga harmadik, csapata negyedik találatát. Egy perccel később Djurovics lerántotta Vólent Rolandot a tizenhatoson belül, ezért a hazaiak légiósát kiállította a játékvezető, a kazincbarcikaiaknak pedig büntetőt adott, amit a sértett a kapu mellé lőtt. A 89. percben három hazai és egy borsodi játékos várta a beívelést a vendégkapu előtt, Milan Nikolics luftot rúgott, Bajzát pedig négy méterről az égbe lőtt.

A vendégek rendkívül peches napot fogtak ki, de a szabolcsiak sikere teljesen megérdemelt. Bajzát a Ferencváros II otthonában elért mesterhármasa után ismét triplázni tudott.

– Kapufát rúgtunk és kihagytunk egy tizenegyest is, nagyon sok helyzetünk volt, mégsem tudtunk gólt lőni. A szünetben mondtam, hogy egy pontot el lehetne vinni, de olyan hibákat vétettünk, amelyeket nem szoktunk. Ez csak a figyelmetlenségnek köszönhető. A következő két meccsünk a Békéscsaba és a Vasas ellen lesz, muszáj felráznunk a srácokat – mondta Kiprich József, a Kazincbarcika edzője.

– Nekünk minden sikerült, koncentráltabbak voltunk. Az első félidőben a játékunkkal nem voltam megelégedve, a második felvonásban, a vezetés tudatában már nyugodtabban játszottunk. Az kezdés ideális volt számunkra. Eddig is azt mondtam, és most is, hogy csak a következő meccsel foglalkozzunk, tehát most a Szeged elleni találkozó a legfontosabb számunkra, remélem, akkor is sikeresek leszünk – nyilatkozta Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza edzője.

A forduló további programja

Keleti-csoport

Április 13. szombat

16.30: Szolnoki MÁV FC – Szeged 2011

16.30: Békéscsaba 1912 Előre SE – Vasas FC

16.30: Putnok VSE – Bp. Honvéd-MFA

Április 14. vasárnap

16.30: Mezőkövesd-Zsóry – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

16.30: Restart-Ceglédi VSE – DVSC-DEAC

16.30: Ferencvárosi TC II – Orosháza FC, helyszín: Csepel

A Dunakanyar-Vác kizárása miatt az Újpest FC B szabadnapos.

Nyugati-csoport

Április 13. szombat

14 óra: Kozármisleny FC – Szombathelyi Haladás II

16 óra: SVSE-GYSEV-Goldschmidt – Gyirmót FC

16.30: Puskás Akadémia FC – FC Ajka

16.30: Bajai LSE – Győri ETO FC II

16.30: Kaposvári Rákóczi II – Zalaegerszegi TE FC

16.30: Veszprém FC – FC Tatabánya

16.30: Aqvital-Publo Csákvári TK – MVM Paksi II

Április 14. vasárnap

16.30: BKV Előre SC – Szigetszentmiklósi TK-Erima

Olvasói sztorik