NB II

Nem lógathatják a fejüket

Németh Zoltán szerint a zsinórban elszenvedett két vereség ellenére sincs pánikhangulat a gárdánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyszerű őszt produkált az NB II Nyugati-csoportjában szereplő FC Ajka, amely veretlenül zárta a bajnokság első félévét, és a tabella második helyéről várhatta a folytatást. A tavaszi első fordulóban aztán úgy tűnt, ott folytatják, ahol abbahagyták, hiszen a Tatabánya otthonából elhozták a három pontot. A következő fordulóban azonban megszakadt a veretlenség, a Szigetszentmiklós megállította Németh Zoltán edző legénységét. Az elmúlt hétvégén jött a következő vereség is, a megyei rangadón 2-1-re nyert a Veszprém, ráadásul az Ajka otthonában. A vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, nincsenek kétségbe esve, és dolgoznak tovább, hogy visszakerüljenek a régi kerékvágásba.

– A tavaszi idény Tatabányán nagyon jól kezdődött, hiszen szervezett, taktikus játékot tudtunk bemutatni – kezdte a szakember, aki korábban hosszú évekig Csertői Aurél segítőjeként tevékenykedett. – Az ezt követő szigetszentmiklósi mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük, sajnos akkor megérdemelten nyert az ellenfél. Három kiállítás volt a csapatunkból, tehát nem volt sok esélyünk. Legutóbb, a Veszprém elleni rangadón a játék alapján úgy érzem, hogy győzelmet érdemeltünk, mivel végigtámadtuk a találkozót. A veszprémiek jó taktikát választottak, hiszen két kontrából két gól szereztek, és ezzel meg tudták nyerni az összecsapást. A két mérkőzést össze sem lehet hasonlítani, hiszen a Veszprém ellen a hozzáállásunk, és a játék megfelelő volt, ez sajnos a Szigetszentmiklós elleni találkozóról nem mondható el. Megszakadt egy szép sorozatunk, azon dolgozunk, hogy visszakerüljünk abba a kerékvágásba, amibe előtte voltunk.

– Milyen az öltözői hangulat? Mennyire lesz nehéz felrázni a srácokat, hiszen idén nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy kétszer egymás után vereséget szenvedjenek…
– Ez a két meccs elmúlt, előretekintünk. Nem lógathatjuk a fejünket, hiszen annak nem lenne sok értelme. Pozitívan állunk a dolgokhoz, és remélem, hogy minél előbb kilábalunk a kisiklásból. Eddig sem volt pánikhangulat, hiszen azért ott vagyunk a harmadik helyen. Igaz, hogy a lépéselőnyünk egy kicsit csökkent, de mindent megteszünk, hogy újra a régiek legyünk.

– Hétvégén a Kaposvár kettő otthonába látogatnak, mit vár a találkozótól?
– A Kaposvár nagyon szívós, masszív csapat, mindenkinek nagyon megnehezíti a dolgát. Mindenképp meg kell izzadnunk a sikerért, hiszen semmit nem adnak könnyen. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A lelki dolgok miatt is jó lenne egy győzelem, hiszen kicsit most rossz passzban vagyunk, ezért még nehezebb lesz az összecsapás.

Olvasói sztorik