NB II

A játékával is kimagaslana

A 196 cm magas Takács Tamás belgrádi évek után került az SzTK-hoz, ahol sokat tanulna Zoran Kunticstól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Délvidéken született Takács Tamás a 2009–2010-es szezonban a Kozármisleny játékosa volt, utána azonban visszatért Szerbiába, és az OFK Beograd csapatában játszott. Most újra hazánkban szerepel, hiszen a közelmúltban leigazolta az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Szigetszentmiklós. A hórihorgas csatár jó igazolásnak tűnik, hiszen a felkészülési mérkőzéseken ötször is betalált, a többi között az NB I-es Lombard Pápa kapuját is bevette. A 22 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, úgy érzi, remek közegbe került, és Zoran Kuntics vezetőedző irányítása mellett rengeteget tanulhat.

– Hogy alakult az eddigi pályafutása?
– Szabadkán születtem, Hajdújáráson éltem és a helyi FK Vinogradarban kezdtem el futballozni. Ahogy fejlődtem, úgy jöttek sorba a csapatok: az FK Subotica, majd az FK Spartak. Az első felnőtt csapatom a Kozármisleny volt, itt egy évet töltöttem és ezt követően kerültem az OFK Beogradhoz, ahol két évet játszottam – beszélt eddigi pályafutásáról Takács Tamás.

– Hogyan került Szigetszentmiklósra? Zoran Kunticsnak mekkora szerepe van abban, hogy odaigazolt? Milyen edzőnek tartja őt?
– Csak jókat hallottam Zoran Kunticstól és az SzTK-Erimáról. A menedzserem segítségével sikerült megállapodni, és örülök, hogy itt folytathatom. Boldog vagyok, hogy Kunticcsal dolgozhatok a továbbiakban, mert képzett szakember, és tudom, hogy sokat fogok tanulni tőle! Úgy érzem, jó közegbe kerültem, és sokat fejlődhetek az ő irányítása mellett.

– Hogy zajlik a felkészülés? Több NB I-es csapattal is játszottak, melyik meccs volt a legerősebb?
– Nagyon jól teltek az edzések, igaz, voltak kemény napok, de túléltük, és úgy érzem jó felkészülést zárunk lassan. Pörgős, kemény mérkőzéseket játszottunk az elmúlt hetekben. Kiemelném az NB I-es csapatok elleni összecsapásokat, amelyeken jól futballoztunk, még ha nem is tudtunk mindig nyerni. Lassan túl vagyunk a felkészülésen, még néhány nap van hátra, és utána jöhet az első forduló a Gyirmót ellen, ahol mindjárt nyerni szeretnénk.

– Mennyire segít a magassága a játékban? Más sportággal, mondjuk kosárlabdával vagy kézilabdával nem próbálkozott korábban?
– A magas és az alacsony játékosoknak is megvannak az előnyei és a hátrányai. Én 196 centi magas vagyok, s ezt próbálom is kamatoztatni futballpályán, a levegőben természetesen nagy hasznát veszem. Nálam a foci volt az elsőszámú sport, nem is próbáltam mást. Viszont nincs olyan sportág, amit ne szeretnék legalább egy kicsit.

Olvasói sztorik