NB II

Mindig szerelmes!

A Dombóvárra igazoló Szerelem Adrián úgy véli, sokat tanulhat a rutinos Gyánó Szabolcstól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Valentin-nap alkalmából a Rangadó.hu csütörtökön készített egy összeállítást a híres magyar labdarúgók szerelmi életéről, itt azonban még nem ért véget a „romantikázás”, hiszen felkerestük a harmadosztályú Dombóvár csapatához igazoló Szerelem Adriánt. A fiatal labdarúgó a kaposvári Bene Ferenc Akadémián nevelkedett, legutóbb pedig a Somogy megyei másodosztályú Toponár együttesében futballozott. A 18 éves játékosra egy felkészülési tornán figyelt fel a dombóváriak újdonsült trénere, Kardos Ernő. A ritka vezetéknevű futballista a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, nem tudott nemet mondani az NB III-as klub hívására.

– Ez úgy történt, hogy egy tornán vettünk rész a volt a csapatommal, és odajött hozzám Kardos Ernő, aki most lett a Dombóvár edzője. Azt mondta, tetszett neki a játékom, kérdezte, hol focizom. Mondtam, hogy egy megyei másodosztályú együttesnél. Azt felelte, hogy nekem nem ott lenne a helyem, és mit szólnék hozzá, ha kipróbálnám magam Dombóváron az NB III-ban – mesélte Szerelem Adrián.

– Hogy érzi magát az új közegben?
– Nagyon tetszik a csapat, sok a rutinos játékos, többek között Gyánó Szabolcs is, aki hazahoztak Sopronból. Az edzések is tetszenek, a közösség is kiváló, jól érzem magam Dombóváron.

– Nemrég volt csapatával, a Kaposvár U19-es gárdájával játszottak edzőmeccset, amelyen gólt is lőtt. Milyen volt a régi játszótársak ellen pályára lépni?
– Természetesen örülök, hogy sikerült gólt szereznem volt csapatom ellen. Most már nem az az edző, aki engem nevelt, de jó érzés. Megmondom őszintén, nem volt nehéz dolgom a gólnál. Jó volt találkozni a régi társakkal, jól esett, hogy dicsértek is, amiért NB III-ban futballozok.

– Mik a céljai a tavasszal?
– A vezetőség azt várja, hogy maradjunk az első hatban, de nekem egyelőre az a célom, hogy beépüljek a csapatba. Rengeteg rutinos játékos van a gárdában, és elég nehéz lesz kiszorítanom őket.

– Mit gondol Gyánó Szabolcsról, sokat segíthet az együttesnek?
– Gondolom, nem kell magyaráznom, hogy több mint száz NB I-es mérkőzése van, illetve a portugál élvonalban is focizott. Neki is az a célja, hogy bíztassa a fiatalokat, hogy küzdjenek, harcoljanak a pályán. Az én szememben ő egy olyan játékos, aki nem csak érti, hanem játssza is a futballt.

– Viszonylag egyedi vezetékneve van, nem szokták ugratni emiatt?
– Szoktak viccelődni a nevemmel a csapatnál, például éppen Gyánó Szabolcs szokta mondogatni, akivel egyébként nagyon jó a kapcsolatom, hogy de jó nekem, amiért mindig szerelmes vagyok! Ezen kívül olyan sokat nem szoktak ugratni, inkább azt mondják, hogy érdekes, és nem sűrűn hallanak ilyet.

Olvasói sztorik