NB II

Maximális helyzetkihasználás

A Szeged 3-0-ra nyert a nagyváradi FC Bihor ellen az algyői műfüves pályán rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szeged 2011 – FC Bihor Oradea 3-0 (2-0)
Algyő, műfű. Játékvezető: Lovas
Szeged: Trepák – Kéri, Tóth I., B. Kapics, Dedics, Borbély, Varga B., Ulvicki, Sztipancsevics, Gomez, Timm. Csere: Csala, Laczkó J., Farkas M., Marko, Jovánczai. Edző: Gálhidi György
Gólszerzők: Timm, Varga B., Sztipancsevics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A találkozó bő félórás csúszással indult a havazás miatt, mivel az algyői műfüves pályát meg kellett tisztítani a hótól. Hajtós és küzdelmes játékot láthattak a kilátogató drukkerek, dacára annak, hogy az első játékrész sok helyzetet nem hozott. Az első negyedórában a Szeged két, az FC Bihor egy szögletig jutott, ezek során a vendégek magyar kapusának, Pogacsics Krisztiánnak akadt dolga. A félidő közepén azután igazi csatárgólok születtek – tudósít a szegedma.hu.

Az elsőt Marian Timm szállította a 28. percben, miután szélről kapott egy labdát a tizenhatos sarkánál, amellyel jó ütemben tört a büntetőterületen belülre, két lövőcsellel megforgatta védőjét, s tizenöt méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-0). Varga Bence a 35. percben talált be, miután Gomez játszotta be neki a labdát a tizenhatos vonalára, a csatár ügyesen, átvétel közben fordult le védőjéről, majd kapura tört, s a kifutó hálóőr lába mellett a jobb alsóba passzolt (2-0). Az első játékrészben így a Szeged száz százalékosan aknázta ki lehetőségeit, kettőből kettőt, míg a másik oldalon nem alakult ki igazán veszélyes szituáció, mert a hazai védőknek mindig sikerült az utolsó pillanatban közbeavatkozniuk.

A fordulás után az első helyzetre a 55. percig kellett várni, ekkor Nenad Dedics jobb oldalsó szabadrúgása ívelődött be a kapu elé, a labda a védők felett átszállva a kapus előtt pattant meg, ami kissé megzavarta a csereként beállt Popescu kapust, akinek a mellkasáról pattant ki a labda, ám nem volt a közelben szegedi játékos. A 70. percig kellett várni a harmadik szegedi találatra, ekkor Laczkó adott remek labdát a jobb szélen a szlovák Timmnek, aki az alapvonal környékén befordult, beívelte a játékszert, s a középen érkező Sztipancsevics hat méterről stukkolt a kapu közepébe (3-0).

A második félidő vége felé a Szeged kissé elfáradt, mind gyakrabban alakítottak ki helyzeteket a vendégek. Trepák Attilának a 73. percben akadt először védeni valója, a hazai kapusnak Sorian keresztbefutása, majd 18 méteres átlövése után kellet nagyot tornáznia az alsó saroknál, aztán a 83. percben egy felívelt labdába belecsúsztatott fejest hárított a portás. Bár enyhe fölényben fejezhette be a nagy múltú futballal bíró partiumi labdarúgás jelenkori képviselője a találkozót, az eredmény már nem változott, a Szeged 2011 újabb diadalt aratott.

Olvasói sztorik