NB II

Az első mesternégyese

A szerdai felkészülési mérkőzésen négy gólt szerző Igor Pisanjuknak tetszik a Vasas játékrendszere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délután az NB II Keleti-csoportjában szereplő Vasas 4-2-es győzelmet aratott a harmadosztályú FC Hatvan ellen, felkészülési mérkőzésen. A találkozón csereként lépett pályára az Egerből távozó Igor Pisanjuk, aki remek teljesítményt nyújtva egymaga döntötte el a találkozót, négy góllal megterhelve a vendég hevesiek hálóját. A szerb születésű támadó nagy világvándor, több NB I-es csapatot is megjárt már, korábban a Ferencváros, a Szolnok és a Kecskemét együttesében is megfordult. 23 éves kora ellenére az Erin Mills Soccer Club, az Islington Rangers SC és a Mississauga Eagles FC mezét is viselte, de tagja volt a kanadai U20- és olimpiai válogatottnak is.

– Milyen volt a Hatvan elleni edzőmeccs?
– Jó mérkőzés volt, remek teljesítményt nyújtottunk, jól futballozva megérdemelten nyertünk – szögezte le a Rangadó.hu érdeklődésére Igor Pisanjuk.

– Rúgott már korábban négy gólt egy mérkőzésen?
– Nem emlékszem, hogy rúgtam volna valaha négy gólt egy meccsen. Igaz, hogy ez csak egy edzőmérkőzés volt, de örülök, hogy négyszer is sikerült betalálnom.

– Több magyar klubnál megfordult már, de sehol nem tudott gyökeret verni, miért?
– Nem tudom pontosan. A legtöbb esetben nem úgy alakultak, és nem úgy működtek a dolgok, ahogy elterveztem. Úgy éreztem mindig, hogy tovább kell lépnem.

– Hogyan emlékszik a Fradiban, a Kecskeméten, a Szolnoknál és az Egerben eltöltött időszakra?
– Mindegyik csapatnál sok tapasztalattal gazdagodtam, és mindenhol nagyon sokat tanultam. Sok edzővel dolgoztam már magyarországi pályafutásom során, és mindegyiktől tudtam tanulni új dolgokat. Mindenhonnan szép emlékeket őrzök.

– Elég ritka, hogy valaki ukrán-kanadai állampolgár legyen, miről is van szó az ön esetében?
– Igazság szerint én csak kanadainak tartom magam.

– Marad a Vasasnál?
– Nem tudom, hogy maradok-e, még semmi sem biztos. Annyit tudok, hogy jól érzem magam a csapatnál. Tetszik a rendszer, amiben az együttes futballozik, támadó jellegű a csapat stílusa a pályán, amely nekem kifejezetten fekszik.

Olvasói sztorik