NB II

Erősebb láb, erősebb fej

Nem csak a pályáról, a munkahelyéről is hiányzott súlyos sérülése után Szalai Botond.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Október közepén, néhány nappal 35. születésnapja előtt, a Putnok elleni mérkőzés első percében súlyosan megsérült a Restart-Ceglédi VSE középpályása, Szalai Botond. A rutinos játékos Sátoraljaújhelyen született, de 1986-ban az egész család Szolnokra költözött, ekkor kezdett sportolni. A Szolnoki MÁV FC szerződtette, de a továbbtanulást sem hanyagolta el, levelező tagozaton elvégezte a Gyöngyösi Főiskola gazdasági mérnökszakának kereskedelmi szakirányát. Az Achillesín-szakadás után gyógyulgató Szalai a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, több hétre kiesett a munkából is, de a főnöke tolerálni tudta a hiányzását.

– Hogy érzi magát a súlyos sérülése után?
– Felépülőben vagyok, lábadozok, hamarosan elkezdem a keményebb gyakorlatokat. Pont szombaton megyek vissza az orvoshoz, aki előrejelzést ad a következő két hónapra.

– Lelkileg mennyire viselték meg a történtek?
– Abban a pillanatban, amikor megsérültem, nagyon, de érdekes a szervezet, mert minél erősebb lett a lábam, annál erősebb lettem fejben is.

– A civil élete mennyire borult fel a sérülés hatására?
– Több héten keresztül kiestem a munkából is, de a főnökön tudta tolerálni, és ők is segítettek mindenben. A foci mellett dolgozom, illetve a munka mellett focizom, ahogy vesszük… Mindez már kétezer-négy óta tart, szerintem én voltam az NB I-ben az egyetlen játékos, aki úgy dolgozott a sport mellett, hogy be is kellett járnia. Egy nagy cégnél, a Tisza-Coop Zrt-nél dolgom a hűtöttáru-részleg beszerzési vezetőjeként.

Olvasói sztorik