NB II

Magos Mátyás válogat

A húszéves középpályás öt-hat ajánlatot is meghallgat, csak azután áll szóba a mezőkövesdiekkel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A dobogó harmadik fokán telel a Mezőkövesd-Zsóry az NB II Keleti-csoportjában. A csapat remekül kezdte a szezont, zsinórban hat mérkőzést nyert, de a következő kilenc meccsen csupán öt pontot gyűjtött. A borsodiak hátránya hét pont a listavezető Békéscsabához képest. Véber György a Mezőkövesdi Televízióban értékelte az elmúlt fél szezont.

– A harmadik helyből kell kiindulnunk, s nem vagyunk lehetetlen helyzetben az elsőséget illetőleg. Tanulnunk kell az utolsó kilenc mérkőzésünkből, így kell fölkészülnünk a tavaszra – szögezte le a vezetőedző. – Kidolgoztam a felkészülés programját, figyelni fogom, ki mennyire felel meg annak, amit kérek tőle. Leginkább a mentális erőre koncentrálok majd. Aki nem valósítja meg, amit várok tőle, azt ki fogom hagyni, mert nincs időnk.

A szakvezető kijelentette, hogy valószínűleg nem lesz távozó játékosuk a téli szünetben, mert így is kevesen vannak.

– Bízom abban, hogy érkező viszont lesz. Olvasgatom a honlapokat, s van egy tévhit a szurkolók részéről, mégpedig a saját nevelés – magyarázta Véber György. – Nemcsak nálunk, máshol sincs saját nevelésű játékos. Én is szeretnék látni például az Újpestben! De nincs olyan szintű fiatalunk, aki a célok eléréséhez elég lenne. Jó volna, ha lenne valamiféle második csapatunk, ahol edződhetne az a három-négy játékosunk, aki a felnőtt keret tagja, illetve kölcsönben szerepel. Meggyőződésem, hogy azok, akik most saját nevelésűeket követelnek a csapatba, ha nem nyújtanának jó teljesítményt, elsőként kiabálnák le őket a pályáról. A keretünkben viszont ott lesznek a felkészülés idején.

A mezőkövesdiek nehezen tudnak játékosokat igazolni, pedig a klubnál nincsenek is anyagi gondok.

– Álljon itt egy példa: beszéltem egy volt újpesti játékossal, Magos Mátyással, aki azt mondta, a Mezőkövesd előtt öt-hat lehetőség közül választ. Tévhitekben élnek szerintem ezek a játékosok – mesélte Véber György. – Nehéz idecsábítani labdarúgókat. Vannak persze jelöltjeink, két-három komoly igazolásra szükség van ahhoz, hogy versenyhelyzet legyen. Egy belsővédő feltétlenül kellene, mert csak ketten vannak a keretben. Kell egy játszó középpályás, s a támadósorba szélre, középre erősítés, és el tudok képzelni erősítést még a szélső középpályás pozícióban is. Van két sérültünk, akik legfeljebb a tavasz végére lesznek bevethetőek.

A mezőkövesdi edző szerint a Keleti-csoport aranyérme tavasszal a fővárosba kerül majd.

– Osztom azok véleményét, akik arra tippelnek, hogy a Vasas lesz a bajnok. A fővárosiak tavasszal még erősebbek lesznek, mint az ősszel voltak, én rájuk voksolok – vélekedett a tréner. – Nekünk a talajon kell maradnunk: kiegyensúlyozott, kiszámítható és nem hektikus meneteléssel akarjuk kiharcolni a dobogós helyet, vagy az első öt közé jutást, hogy státuszhoz jussunk az egycsoportos második vonalban.

Véber György családja december elején egy kisfiúval bővült, hiszen megszületett a vezetőedző fia, Dávid.

Olvasói sztorik