Az elnök nem tud a feljelentésről

A Zalaegerszeg kapusa, Szafet Jahics négy hónapja nem kapott fizetést, ezért az FIFA-hoz fordult.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyik szerb internetes portál szerint Szafet Jahics, az NB II Nyugati-csoportjában szereplő ZTE FC kapusa négyhavi járandóságának elmaradása miatt fordult a FIFA-hoz, hogy mondja ki: a zalaegerszegi klub megszegte a szerződést vele szemben. A cikkben az is szerepel: Jahics a nyáron az angol Queens Pars Rangers csapatánál járt próbajátékon, de az átigazolás meghiúsult, mert a ZTE FC elnöke túl magas összeget kért a kapusért – írja a zaol.hu.

– Semmiféle eljárásról nem kaptunk értesítést, és nem tudok másra gondolni, csak arra: a kapus menedzserei állhatnak az ügy hátterében – mondta Nagy Ferenc, a zalaiak elnöke. – Jahics az alapjuttatásait mind megkapta, de van egy bizonyos tétel, amely egyeztetés alatt áll. Méghozzá azért, mert szeptember óta kértük a menedzserét, hogy látogasson el hozzánk, hiszen az NB II-be történő kiesésünkkel a személyi juttatásokat is kénytelenek voltunk csökkenteni. Jahics esetében is, de azóta sem találkoztunk a képviselőjével. Ezen felül, ha jól emlékszem, Jahics volt az, aki kiállíttatta magát a Videoton elleni hazai találkozón, négyhónapos eltiltást kapott, ezért nem számíthattunk a játékára. Már elnézést kérek, de ez végképp ne a mi hibánk legyen…

A ZTE FC elnöke számára viszont a nyári átigazolás meghiúsulása jelenti az igazi tőrdöfést: ő egészen máshogy emlékszik a történtekre.

– Jahics a ZTE FC engedélyével előbb egyhetes próbajátékra utazott az angolokhoz, majd további hosszabbítást kértek, és végül három hét után tért vissza hozzánk – mesélte Nagy Ferenc. – Időközben egy első osztályú szlovák kapust igazoltunk Pavol Penksa személyében, hogy pótoljuk a távozó hálóőrt. Aztán Jahics visszatért hozzánk és széttárta a kezét: nem szerződtették az angolok. A ZTE-nek elemi érdeke lett volna őt eladni, és elkerülni azt a helyzetet, hogy az NB II-ben egyszerre három élvonalbeli-szintű kapust foglalkoztasson. Az, hogy miattam hiúsult volna meg az üzlet a magam, de a klub nevében is visszautasítom, s kíváncsi lennék rá, hogy a szerb újság honnan vette ezt az információját. Sőt, ezzel szemben már májusban megegyeztünk az angol klub képviseletét is ellátó menedzserrel, így mi magunk is kész tényként vettük Jahics távozását.