NB II

A kirúgottakkal is elégedett

A Csákvár edzője, Bognár György örül, hogy Viníciust a Debrecen újra kölcsönadja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjának hetedik helyén telel az Aqvital-Publo Csákvári TK, amely eddig 22 pontot szerzett, bár Bognár György vezetőedző a Fejér megyei Hírlap hasábjain elmondta, hogy a szezonkezdetkor csak 16-18 pontot terveztek.

– Négy-öt mérkőzés kellett, hogy az NB III-ban elkényelmesedett játékosok felvegyék a másodosztály ritmusát, később ezzel már nem is volt probléma, miként a labdaszerzéssel sem, amire a harmadosztályban még volt idejük, de itt már nem. Ám ezen a területen is hamar javultunk – ecsetelte a szakvezető. – Összességében elégedettek lehetünk, de nem helyezésben, hanem pontszámban kell gondolkodni, hiszen az ad reális esélyt a bennmaradásra. Akárcsak ősszel, tavasszal is lehetnek keresztbeverések, a jobb csapatok sem mehetnek biztosra, kiélezettebb harcra is számítok a bajnokság második felében.

Bognár György nem titkolja, hogy a játékosok hozzáállásával maximálisan elégedett, még azokkal is, akiknek megköszönték a közös munkát.

– Nagyon elégedett vagyok a csapattal, jó társaság, lehet velük dolgozni, abszolút normálisak, rend van az öltözőben. Semmilyen mentális gond nem volt az ősszel, s talán nem véletlen, hogy a Nyugati-csoport fair play tabelláján mi vagyunk az elsők – magyarázta a vezetőedző, aki azért negatívumot is tudott említeni. – Az én csapataimra mindig a kezdeményező játék a jellemző. Most a középpályás-játékban van hiányérzetem. Labdabiztosabbnak kellene lennünk, még többet kellene kezdeményeznünk a játékban. Leegyszerűsítve a dolgot: a futballból kaptam kevesebbet. Középpályásainknak a támadásban kell sokat javulniuk, de egyénileg is több kreativitást várok el minden játékosunktól.

Béres Zoltán, Bencze Zsolt, Molnár Viktor, Folmer Krisztián és Joaz Lopez de Silva Junior sem maradhatott az NB II-es csapatnál. Érdekes módon Bognár György ezt szakmailag azzal indokolta, hogy csapata kevés gólt szerzett, ehhez képest Folmer személyében a házi gólkirályukat is elküldték.

– A kezdőcsapatba kell két, azonnal bevethető támadó, akik hatékonyak lehetnek – szögezte le a tréner.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik