NB II

Ez egy komolyabb szint

Rigó Gábor szerint idő kell, hogy masszívak legyenek, de az NB II-ben sem szerepelnek rosszul.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly még az NB III Bakony-csoportjában rugdosta a gólokat és ünnepelt bajnoki címet, idén pedig már a másodosztály Nyugati-csoportjában játszik Rigó Gábor az Aqvital-Publo Csákvári TK csatára. Legutóbb a Győri ETO FC II elleni 2-1-re megnyert bajnokin szerzett győztes gólt a 28 éves játékos, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, van különbség a két osztály között, de már lassan megszokják az új légkört, és a jó eredmények sem fognak elmaradni.

– Milyen volt a Győr kettő elleni mérkőzés?
– Az első félidő nem nekünk állt, próbáltunk már az elején vezetést szerezni, de nem jött össze, kicsit görcsösen kezdtünk. Aztán egy kis helyzetecskéből a vendégek szereztek vezetést, de szerencsére a szünetben rendezni tudtuk a sorokat, és próbáltuk mozgósítani a támadószekciót is. A végén sikerült fordítanunk, és sorsdöntő, vagy akár úgy is mondhatnám, megnyugtató győzelmet arattunk. Nagyon kellett a három pont – mesélte Rigó Gábor.

– Bognár György meccs utáni nyilatkozatából kiderül, felháborítónak tartja, hogy a szövetség az előre kiírt szombat helyett vasárnapra helyezte át a mérkőzés időpontját. A játékosokat mennyire zavarta meg ez?
– Természetesen zavaró, habár egy játékosnak akkor kell játszania, amikor a meccs van. A heti programunkat át kellett írni, de túlságosan azért nem foglalkoztatott minket az időpontváltozás.

– Már az NB III-as bajnokcsapatnak is tagja volt. Mennyire nagy a különbség a két osztály között, illetve hogyan értékelné eddigi teljesítményüket az új szezonban?
– Úgy gondolom, nem vagyunk rosszak. Valóban, nyáron elég nagy változások voltak a keretünkben, hiszen a feljutás után szükségünk volt olyan játékosokra, akikkel a másodosztályban is eredményesek lehetünk. Persze, idő kell ahhoz, hogy masszívak legyünk, ráadásul más szerkezetben is játszunk, illetve a játék is sokkal gyorsabb, mint az NB III-ban, szóval ez egy komolyabb szint. Én magam is több poszton – hol csatárként, hol támadó középpályásként – játszom, attól függ, az adott szituáció éppen mit kíván. Szükségünk van még ilyen önbizalom-növelő győzelmekre, mint a Győr elleni, és akkor még jobbak lehetünk.

– A következő fordulóban Gyirmóton, az egyik bajnokaspiráns otthonában játszanak. Mire számít?
– Egy nagyon jó csapat otthonába látogatunk, amely az elmúlt fordulóban ugyan kikapott Baján, de ettől még mindig a bajnoki cím egyik várományosáról van szó. Azonban szeretnénk kihasználni ezt a helyzetet, hogy kicsit hullámvölgybe kerültek, és meglepetést okoznánk, hiszen most egy kicsit az önbizalmunk is megnőtt.

Olvasói sztorik