NB II

Bognár György lett a Csákvár edzője!

Távozik az NB II-es újonc Aqvital-Publo Csákvári TK történelmének legeredményesebb edzője, Nyigri Richárd.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyigri Richárd hatéves munkássága alatt négy bajnoki címet és egy harmadik helyezést ért el a csapat, amely a megyei harmadik vonalból négy osztályt ugorva a nemzeti bajnokság második vonalába került. Hosszú, szisztematikus, kitartó munka eredménye a nagy siker, amelyből az edző már nem fogja kivenni a részét, hiszen biztosan nem ő irányítja az együttest az NB II-ben. A Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, elsősorban anyagi okok miatt nem tudta vállalni a folytatást.

– A jelenlegi feltételrendszer mellett nem tudtam vállalni ezt a főállásnak tekinthető feladatot. Vannak saját vállalkozásaim, de nem tudtunk úgy megegyezni a vezetőséggel, hogy ezeket a jövőben hanyagolhatnám – nyilatkozta a Rangadónak Nyigri Richárd. – Nehéz döntés volt, hiszen hat és fél éve ültem le a csapat kispadjára a megyei harmadosztályban, most pedig az NB II-ben nem tudom folytatni a munkát. Tavaly sikerült százszázalékos teljesítménnyel megnyerni a megye egyet, és egy osztállyal feljebb is a legjobb mérleggel, egy vereséggel lettünk aranyérmesek. Két-három évvel ezelőtt sikerült a csapat gerincét összeállítani, és ezt a folytatásban tudatosan, minimális változtatásokkal fejleszteni, motivált fiatalokkal megerősíteni, kiegészíteni. Jó képességű játékosokról van szó, akik elvégezték az eltervezett munkát, és ennek meglett az eredménye. A klub felajánlott egy pozíciót, egy más jellegű munkát, de még nem döntöttem, hogy elfogadom-e. Nem kerestem más csapatot, de tudom, hogy sok időm nincs eldönteni, ha aktív akarok maradni.

A klub elnöke, Nagy Sándor a Rangadó megkeresésére mindenekelőtt hangsúlyozta, Nyigri Richárdnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a csapat idáig jutott.

– Sajnálom, hogy nem ő marad az edző, hiszen emberileg nincs semmi bajunk egymással, haverok vagyunk – mesélte a Csákvári TK elnöke. – Döntenie kellett, hogy elvállalja-e ezt a teljes embert igénylő munkát, és feladja-e a vállalkozásait, mert a kettő nem összeegyeztethető. Több volt, mint edző, hiszen az intézménnyel, a klubbal, a csapattal és a játékosokkal kapcsolatos dolgokkal egyaránt képben van. A felkészülés hétfőn kezdődik, de új játékosok egyelőre nincsenek. Tíz-tizenöt emberrel is tárgyalásokat folytattunk, illetve folytatunk, de megegyezés senkivel nem született, mert az edzőváltás ezen a héten derült ki, Az új edzőt, Bognár Györgyöt nem akartam kényszerhelyzetbe hozni. Az érkezőket neki kell kiválasztania.

Baja után, Tatabánya helyett

Az 50 éves Bognár György idehaza az MTK és a BVSC színeiben futballozott, légiósként pedig Franciaországban és Belgiumban szerepelt. A magyar válogatottban ötvenszer lépett pályára. Edzőként a BVSC, az MTK, a Sopron, a REAC, a Honvéd, a Felcsút, a III. Kerületi TUE, legutóbb pedig szülővárosa, a Bajai LSE csapatát irányította. A Sport Televízió szakkommentátora. A közelmúltban felröppent a hír, miszerint a Tatabánya edzője lesz, ám ott Csertői Aurél választották, Bognár mégis az NB II Nyugati-csoportjában kötött ki. A szakember egy plusz egyéves szerződést kötött a Fejér megyei együttessel, segítője a Videoton korábbi futballistája, Toldi Gábor lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik