NB II

Maguk ellen dolgoznak

A Vasas és a Békéscsaba döntetlenjének a listavezető Mezőkövesd örülhet leginkább.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 7. forduló
Vasas SC – Békéscsabai Előre 1912 SE 1-1 (0-1)
Illovszky-stadion, 800 néző. Játékvezető: Szilasi
Vasas: Szatmári – Görgényi, Mehmedagics, André Luis (Balogh B., a szünetben), Szilágyi P. (Füredi, 80.) – Katona M., Polényi (Kovács D., 60.), Deyvison, Clauderon – Thiago, Da Silva. Edző: Joaquim Machado Goncalves
Békéscsaba: Scekic – Kiss Z., Lengyel D., Botis, Juhász Gy. – Raducu, Varga N. (Pozsár, 69.), Nadaban, Obot – Randelovics (Balázs J., 81.), Majoros (Leucuta, 63.). Edző: Dajka László
Gólszerzők: Szilágyi (64.), illetve Majoros (9.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyik csapat sem nyújtott maradandót a jelenlegi szezon eddigi mérkőzésein, a Vasas és a Békéscsaba részéről is inkább masszív, mintsem lendületes, látványos játékról beszélhettünk, ezért nem ígérkezett kifejezetten közönségszórakoztatónak ez a találkozó. Angyalföldi próbálkozásokkal, támadásokkal, dominanciával indult a találkozó, de gól nem született. A másik oldalon egyetlen villanás elég volt a találathoz: a kilencedik percben Majoros Árpád nem is volt igazán ziccerben, éles szögből mégis bombagólt szerzett (0-1).

A gól után is maradt minden a régiben, a vártnál jobb iramban zajlott a játék, leginkább a csabaiak térfelén. A Vasas veszélyeztetett, a látogatók pedig kontrákkal próbálkoztak. Egyre nagyobb helyzetek maradtak ki itt is, ott is, de több gól az első félidőben már nem esett. A szünet után sem változott a játék képe, sőt az angyalföldiek fölénye még nyomasztóbbá vált. Helyzetek, ziccerek jöttek egymás után, majd a 64. percben Szilágyi Péter egyenlített (1-1). A fővárosiak némileg visszavettek az offenzívából, bár a továbbiakban is ők irányítottak. A viharsarkiak ezután sem voltak képesek átvenni a kezdeményezést, de egyszer-kétszer odaértek Szatmári Zoltán kapuja elé. A 76. percben a játékvezető nem adott meg egy jogos tizenegyest a vendégeknek, akik tíz perccel később ismét megszerezhették volna a győztes gólt, de Szatmári Zoltán nagy bravúrokat mutatott be.

A Keleti-csoport élcsapatai között ez már a sokadik döntetlen volt, s ahogy az eddigiek, ez az iksz is leginkább a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Mezőkövesd számára örömteli.

A további program

Keleti-csoport

Szombaton játsszák

Újpest FC B – Dunakanyar-Vác, 15:30

Orosháza FC – Ferencvárosi TC II, 16 óra

Szeged 2011 – Szolnoki MÁV FC, 16 óra

Kazincbarcikai BSC FC – Nyíregyháza Spartacus FC, 16 óra

Vasárnap játsszák

Balmazújváros FC – Mezőkövesd-Zsóry, 16 óra

Budapest Honvéd-MFA – Putnok VSE, 16 óra

DVSC-DEAC – Restart-Ceglédi VSE, 16 óra

Nyugati-csoport

Szombaton játsszák

FC Ajka – Puskás Akadémia FC, 16 óra

Győri ETO FC II – Bajai LSE-Kalo-Méh, 16 óra

Duna FC Tatabánya – Veszprém FC, 16 óra

Vasárnap játsszák

MVM Paks II Aqvital-Publo Csákvári TK, 16 óra

Szombathelyi Haladás II – Kozármisleny SE, 16 óra

Szigetszentmiklósi TK-Erima – BKV Előre SC, 16 óra

Zalaegerszegi TE FC – Kaposvári Rákóczi II, 16 óra

Gyirmót FC – SVSE-GYSEV-Goldschmidt, 17 óra

Olvasói sztorik