NB II

Az idegenbeliektől tart

Montvai Tibor szerint a Spartacus alkalmas lehet az NB II Keleti-csoportjának megnyerésére.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Szülővárosa csapata ellen lőtt győztes gólt a nagy visszatérő, vagyis: Nyíregyháza Spartacus – Egri FC a Magyar Kupa első fordulójában, Montvai Tibor találatával 1-0. A Vác kiütötte az MTK-t, így rögtön két meglepetés, két NB II-es siker jutott a kupasorozat első játéknapjára. Az egri születésű Montvai korábban már szerepelt a szabolcsiaknál, nyáron a Paks csapatát hagyta el Brekk János szakmai igazgató invitálására. A 33 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére kifejtette, elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre már az NB I-ben találkozik ez a két csapat.

– Mi volt a győztes taktika?
– Jó és nehéz mérkőzés volt, amelyen lehetett érezni, hogy egy gól dönt. Az egriek masszívan játszottak, a közelmúltban találkoztunk velük edzőmeccsen, az hasonló összecsapás volt, csak jóval melegebb időben – mondta a Rangadó megkeresésére Montvai Tibor. – Tudtuk, mire számíthatunk, átadtuk a területet ellenfelünknek, hadd irányítsák a játékot, mi pedig megpróbáltunk ellentámadásokból veszélyeztetni. Mindkét csapat előtt kevés helyzet adódott, de nekünk volt több lehetőségünk. Örülök, hogy a végén sikerült megszereznünk a győztes gólt!

– A jelek szerint jó döntés volt a visszatérés!
– Nagyon könnyen ment a beilleszkedés, hiszen nem ismeretlen közegbe kerültem. Nagyon örülök, hogy Révész Bálint és Brekk János ismét beszállt a nyíregyházi futballba, és rendezett háttérrel magas célokért lehet küzdeni.

– El tudja képzelni, hogy a következő idényben Nyíregyháza–Eger meccset rendeznek az élvonalban?
– Minden lehetséges, nagyon szurkolok az Egernek, hiszen a szülővárosomról van szó. Alkalmasnak tartom a csapatunkat arra, hogy megnyerjük a Keleti-csoportot, de ez egy hosszú folyamat, erről még nem szoktak beszélni ilyenkor. Az Egernek is lesznek komoly vetélytársai az NB I-ben, nálunk pedig a Békéscsaba és a Szolnok lehet a legkeményebb rivális.

– Reménykeltő az eddigi szereplésük és a játékuk a bajnokságra is?
– Még van csiszolnivaló, de bizakodásra ad okot, hogy a felkészülési meccseket is beleértve egyelőre nem találtunk legyőzőre. Erős ellenfelekkel ugyan nem játszottunk, de így is érezzük, hogy jó úton járunk, meghatározók leszünk a csoportunkban, de nyilván nehéz dolgunk lesz. Az idegenbeli meccsektől tartok, például azoktól, ahol a pálya nem kedvez a játszó csapatoknak, és az ellenfél is masszív, például Orosháza és Kazincbarcika.

Olvasói sztorik