NB I

Hemingway elköszönt: ezek az utolsó szavai a Honvédnál

Az extulajdonos szerint 2010 az egész magyar labdarúgás haldokolt, és most föltámadt.

Hétfőn George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

Azóta bemutattuk, mit ért el a klub élén a magyar futball legszókimondóbb figurája, de azt is megírtuk, hogy Dénes Ferenc sportközgazdász szerint milyen okok állhatnak a háttérben.

Az immár csak extulajdonos Hemingway a klub honlapján köszönt el mindenkitől, egyben megejtette utolsó vlogbejegyzését, ebből idézünk részleteket.

– Ki gondolta volna, hogy eljön ez a nap, amikor utoljára beszélek szurkolóinkhoz, kispestiekhez, honvédosokhoz, és azokhoz, akiknek kedvük van hozzá, hogy meghallgassák reggeli beszédemet. Ahogy gondolom, most már mindenki tudja, vállalatom értékesítette a Budapest Honvédot és a Magyar Futball Akadémiát. Azt gondolom, hogy jó kezekbe helyeztük, a Metalcom vette meg. Olyan emberek vannak a Metalcomban, akik nem csak, hogy sportoltak, vannak, akik még mindig sportolnak, de szeretik a Honvédot, kedvelik a Honvédot, és akarják, hogy a Honvéd legalább olyan jól működjön, mint most, vagy talán még jobban – kezdte.

Remélem, hogy tudnak majd még szponzorokat hozni, és ezért még jobb játékosokat tudunk majd vásárolni, még jobb játékosokat tudunk a csapathoz hozni, nyáron megerősíteni a csapatot, hogy biztos legyen, hogy minden évben bizony az európai kupaindulás realitás legyen. Valóság legyen.

– Nagyon jólesett az a szeretet, tisztelet, szurkolás, támogatás, amit én Kispesten kaptam. Lehet, hogy a nagyvilág nem támogatott minket, lehet, hogy a szponzorok nem jöttek, sőt biztos, lehet, hogy sok helyről nem kaptunk támogatást, a szurkolóink mindig támogattak minket. Ez nagyon fontos. Remélem, hogy a szurkolói mag, amit sikerült kialakítani az elmúlt években, tovább erősödik. Hogy azzal a munkával, amit a stábunk végez az iskolákban, és amit még fog végezni, intenzívebben az iskolákban, ennek az erőfeszítésnek az lesz a vége, hogy még több fiatalt, még több gyereket tudunk behozni ide.

– Végül, ha már köszönetet mondok, szeretném azt is elmondani, hogy nagyon sok segítséget kaptunk az utánpótlással, a különböző dolgokkal kapcsolatban a kormánytól, Orbán Viktortól, szeretném neki megköszönni. Tényleg, 2010 előtt haldokoltunk, az egész magyar labdarúgás haldokolt, és most föltámadt. Emberek türelmetlenek, szeretnék már most megverni a horvátokat… Ja ez már sikerült is. De nem fog minden héten sikerülni. Nem csak sikerekről beszélünk. Azt szeretném mondani, hogy türelem kell.

– Szeretném megköszönni Sisa Tibornak, aki egy nagyon nehéz szezont töltött nálunk, aki becsületesen, tisztességesen dolgozott, és aki próbált megtenni mindent annak érdekében, hogy csapatunk sikeres legyen. Szeretném megköszönni Supka Attilának, aki most is ugyan itt van, már harmadszor van nálunk, aki munkájával, azzal, hogy egyben tartotta a csapatot, azzal, hogy együtt tudott velem dolgozni, nagyon sokat tett hozzá ahhoz, hogy a Budapest Honvéd sikeres legyen. Az edzők közül még szeretném külön megköszönni Marco Rossinak, akit Olaszországból hoztunk, amikor edző kellett, és bizony tizenkilencre húztunk egy lapot, mert Marco akkor ismeretlen volt, senki sem tudott róla, de mi bíztunk benne. Mi bíztunk benne, és ő meghálálta a bizalmat. Meghálálta a bizalmat azzal, hogy sikerre vezette a csapatot, azzal, hogy bajnokságot nyert a csapattal, és hát most mint a Magyar Labdarúgó Szövetség szövetségi kapitánya, büszkén mondom, azért a Magyar Labdarúgó Szövetség szövetségi kapitánya, a magyar labdarúgás szövetségi kapitánya, mert nálunk volt, és olyan eredményeket ért el, amiket elért nálunk, és később a DAC-nál is.

– Végezetül nagyon szépen köszönöm a nézőknek, akik nagyon hosszú ideig kitartottak mellettem, az olvasóknak, akik a blogomat olvasták előtte, és akik most nézik ezt a vlogot. Én nem leszek már itt, de úgy gondolom, hogy jó kezekbe helyeztem a Honvédot, és úgy gondolom szintén, hogy a Honvéd régi fényében fog tündökölni – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik