Magyar foci sport

Politikai okok állhatnak a Honvéd eladása mögött

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint az Újpest értékesítése lesz az utolsó állomás.

Megírtuk: George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. Az új tulajdonos hétfő reggeli közleménye szerint a Reditus a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét megvásárolta. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

„Nehezen mondható meg, hogy mekkora üzlet egy élvonalbeli futballklub működtetése, mert azok a peremfeltételek, amelyek az üzlet fogalmához tartoznak, nem nagyon értelmezhetők a magyar labdarúgásban” – mondta Dénes Ferenc az InfoRádióban. A sportközgazdász szerint azok az üzleti bevételek, amely szponzorációból, a közönségtől vagy kereskedelmi televízióktól érkeznek, nagyon csekély mértékűek.

Összességében viszont azt látni, hogy azok a cégek, amelyek megjelentek a sportág körül az elmúlt években, sikeresek, és ezt összefüggésbe hozzák azzal, hogy a futballban megszerzett ismeretséget, kapcsolatrendszert tudják transzformálni az üzleti életbe

– vélekedett a szakértő, és úgy látja, hogy ha az új tulajdonosok forrást tudnak teremteni a nagy ívű tervekhez, akkor sok örömük lehet még a Honvéd-szurkolóknak.

Dénes Ferenc jelezte, hogy nem volt felhőtlen az előző tulajdonos és a szurkolók viszonya, ezért ha szolgáltató típusú menedzsment érkezik, akkor kifejezetten jól érezhetik majd magukat a drukkerek a most épülő új stadionban, és szerinte a magyar futball is tud profitálni, mert a nézőszámok alapján a Honvéd a harmadik legnépszerűbb vendégcsapat a hazai bajnokságban, azaz az FTC és az Újpest után rá kíváncsiak a legtöbben.

– A tulajdonoscsere nagy változást nem hoz a rendszerben, a klubok nagy része már így működik, az NB I-es és a feltörekvő NB II-es klubok jelentős része közvetlenül vagy közvetve csatlakozik a kormánypárthoz. Ha úgy tetszik, a bajnokság már a rendszeren belül folyik – mondta Dénes Ferenc, de hozzátette, erre van példa máshol is.

Szerinte a folyamat utolsó előtti állomásánál vagyunk, és feltehetően az Újpest lesz az utolsó, amelyről a hét végén írta meg a Magyar Nemzet, hogy belga tulajdonosa eladná klubot, a friss értesülések szerint a jelenleg a Vidit birtokló Garancsi Istvánnak.

Címlapkép: Budapest Honvéd 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!