Magyar foci

Hivatalos: Hemingway eladta a Honvédot

A Budapest Honvéd honlapján hivatalosan is közölte, hogy George F. Hemingway eladta a patinás fővárosi klubot. A vételárat a felek bizalmasan kezelik és nem hozzák nyilvánosságra, de minden bizonnyal a magyar futball legnagyobb értékű tranzakcióját hajtották végre. A korábbi tulajdonos korábban 10 millió eurós (3,25 milliárd forint) vételárról beszélt, amikor azt kérdezték mennyit érhet, mennyiért adná el a tulajdonában lévő klubot.

Fidesz-közeli cég szerezheti meg a Honvédot
A metALCOM Zrt. nagyot kaszált a szerb határon felhúzott kerítéssel.

A vevő, az új száz százalékos tulajdonos, az, akiről hét napja megírtuk, hogy megveszi a klubot.

Az új tulajdonos a Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. az utánpótlásképzés további fejlesztése mellett európai kupaszereplést biztosító helyezés elérését tűzték ki célul úgy, hogy a klub kiegyensúlyozott és nyereséges gazdálkodása fennmarad.

A George F. Hemingway tulajdonában álló, nevadai székhelyű befektető társaság 2006-ban vásárolta meg az akkor még romokban heverő nagy múltú labdarúgó klubot és két Magyar Kupa-győzelemhez valamint egy bajnoki címhez vezette Puskás Ferenc volt csapatát, miközben felépítette a hazai utánpótlásképzés egyik legerősebb bástyáját, a Magyar Futball Akadémiát.

Örömmel tölt el, hogy a munkám eredményeként a Honvéd ismét a magyar labdarúgás egyik legstabilabb hátterű és legsikeresebb klubja lett, méltó régi hírnevéhez. A legbüszkébb mindazonáltal nem is a magyar bajnoki címre vagy a kupagyőzelmekre vagyok, hanem hogy sikereinket jelentős részben a Magyar Futball Akadémián folyó kimagasló szakmai munkára, az ott képzett fiatal magyar játékosokra tudtuk alapozni

– mondta George F. Hemingway, a klub korábbi tulajdonosa a Honvéd hivatalos honlapján.

Egyértelmű célunk, hogy a Magyar Futball Akadémia korszerűen felszerelt utánpótlásközpontjában még több fiatal magyar játékos tehetsége bontakozhasson ki, akik később a felnőttcsapatba felkerülve idővel nemzetközi szintű játékosokká válnak. Ez a Honvéd és ez a magyar labdarúgás érdeke egyaránt

– hangsúlyozták Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel, a metALCOM Zrt. meghatározó tulajdonosai. Az új tulajdonos a játékoskeret és a szakmai feltételek további erősítése mellett a stabilitást is kiemelten fontosnak tartja.

„Kevesen tudják, hogy a Honvéd az elmúlt évek kiemelkedő teljesítményét úgy érte el, hogy közben nyereségesen gazdálkodott. A szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontosnak tartjuk a klub anyagi stabilitásának megőrzését, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért” – tette hozzá Dr. Makra Zsolt, a Metalcom csoporthoz tartozó vevő, a Reditus Equity Zrt. vezérigazgatója.

Kiemelt kép: Illyés Tibor / MTI

Olvasói sztorik