Magyar foci

Fidesz-közeli cég szerezheti meg a Honvédot

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa többször is azt nyilatkozta, minden tulajdonában lévő cég, így a kispesti csapat is eladó – amennyiben valaki megfelelő ajánlatot tesz lesz elé.

Hemingway: Ha adnának nekem is 5 milliárdot, minden évben a BL-ben játszanánk
A magyar focista szerinte túl sokat képzel magáról, a klubvezetőkről pedig rosszabb a véleménye, mint az edzőkről. Orbán Viktort az elmúlt 100 év legzseniálisabb politikusának tartja, klubja mégsem profitált ebből a szimpátiából. Interjú George F. Hemingwayjel, a Honvéd tulajdonosával.

A 24.hu úgy értesült, most van egy komoly vevő, méghozzá egy fideszes politikus, Bozó Zoltán cége, a metALCOM Zrt.. A távközlési technikával foglalkozó vállalat tavaly azzal került a hírekbe, hogy évi 6,5 milliárd forintért üzemelteti a Magyarország szerb határán felhúzott kerítést, ahogy azt az Átlátszó megírta.

Megkerestük a 2014-es szentesi önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjeként vereséget szenvedő Bozót, aki azt mondta, jelen állapotban nem kívánja kommentálni az értesülést.

“Várjuk ki a jövő hetet” – mondta a politikus, amikor arról kérdeztük, tudomásunk szerint másfél hét múlva kerülhet pont az üzlet végére.

Megkerestük a Honvéd tulajdonosát is, aki a rá jellemző stílusában reagált.

“Ha én eladom a klubot, akkor aznap, amikor megtörténik, bejelentjük egy közleményben, amelyben azt is elmondjuk, hogy kinek adtam el a klubot, ezt megígérhetem. Ráadásul ha egy kft. esetén eladás történik, akkor azt a cégbíróságon rögtön meg lehet nézni, szóval nézzék meg nyugodtan. És azt se felejtsék el, hogy ma április elseje van”

– válaszolta írásban kérdésünkre Hemingway.

Az üzletember 2006-ban érkezett a Honvédhoz, amely egyszer volt bajnok (2017), egyszer harmadik (2013), valamint kétszer kupagyőztes (2007, 2009), amióta Hemingway a tulajdonos.

A bajnoki cím megszerzése után Hemingway Európa egyetlen, szponzor nélküli bajnokcsapatának titulálta a klubot, amely jelenleg az MTK pályáján játssza a hazai meccseit, de már épül az új Bozsik-stadion, amely 8000 férőhelyes lesz, és jövő nyárra készül el.

Olvasói sztorik