NB I

“A Fradi-igazolás kistestvérének pedig zöld-fűszál volt a jele az óvodában”

Hrutka János nem boldog attól, hogy Szerető Krisztofer visszatért Magyarországra.

Csütörtökön vált hivatalossá, hogy a Ferencváros szerződtette az angol Stoke City csapatától hazatérő utánpótlás-válogatott Szerető Krisztofert. A 19 éves szélső az első nyilatkozatában elmondta, hogy az egész családja fradista és közel áll a szívéhez a Ferencváros. A zöld-fehérek korábbi válogatott kiválósága, a jelenleg játékosügynökként és szakkommentátorként ténykedő Hrutka János azonban nem örül a tehetséges játékos hazatérésének.

Két játékost tiltott el az MLSZ a balhés Vidi–Fradi után
Vinícius és Leandro büntetést kapott, Pátkai megúszta.

A transfermarkt adatai szerint a Ferencváros jelenlegi keretében 32 játékos szerepel, ami igen magas szám, kvázi biztosra vehetőek még a változások.
Hogy miért voltam kíváncsi minderre? A képlet egyszerű: mindig bánt, megérint, ha egy tehetséges játékos, aki már megtette a legnehezebb lépést, és kikerült külföldre, abban látja megbicsaklott felemelkedésének lehetőségét, ha visszatér kis hazánk bajnokságába. Értem, hogy zöld-fehér rugdalózóban született, hogy már a nagyszülők is csak zöld-almát vásároltak a piacon, a kistestvérnek pedig zöld-fűszál volt a jele az óvodában, és hogy egy kis távollét után Budapest annyi, de annyi lehetőséget kínál egy 19 éves üllői útról kiparkoló fiatal számára, de mégis… Velem senki se próbálja elhitetni, hogy egy Stoke City játékosnak, ha netalán nem is találta meg az angol utánpótlás-nevelő műhelyben a számításait, ne lenne egy, vagy két, ne adj Isten 3-4 külföldi lehetősége olyan országokban, ahol még bőven lehetne fejlődni, és annál egy jóval nagyobb szeletet hozzárakni a magyar futball kosarához, mint erre mondjuk a kisvárdai brazil válogatott ellen teszi?! Ha teszi. Hiszen ne feledjük el, azért a Fradi jelenlegi keretében több olyan játékos is van, aki jóval Krisztofer előtt jár, rutinos, tapasztalt, bizonyított, a bajnoki címért folyó, kiélezett harcban pedig ki törne pálcát Rebrov feje felett, ha éppen nem a fiatal tehetségnek ad fordulóról fordulóra bizonyítási lehetőséget. Kívánok neki nagyon sok sikert, és szerencsét zöld-fehérben, de aggódom. Ezek az irányok nem szoktak annyira kifizetődőek lenni.

Kiemelt fotó: www.fradi.hu

Olvasói sztorik