NB I

Két játékost tiltott el az MLSZ a balhés Vidi–Fradi után

Vinícius és Leandro büntetést kapott, Pátkai megúszta.

A második helyen álló Mol Vidi FC hazai környezetben 2-1-re legyőzte a listavezető Ferencvárost az NB I 2018-as utolsó fordulójának zárómérkőzésén, de a meccs inkább a kemény párharcok miatt maradt emlékezetes.

A hatodik percben a földre kerülő Pátkai Máté kétszer is megrúgta Gorriaránt, és hiába állt tőle két méterre a partjelző, tettéért még sárga lapot sem kapott. Három perccel később Kovács István csúszott rá Lovrencsics Gergőre. Mivel mindezt nyújtott lábbal tette és nem úgy tűnt, hogy kifejezetten a labdára irányult a mozdulata, örülhetett, hogy megúszta sárga lappal.

A Fradi egyenlítő góljánál Vinícius mozdulata ugyan a labdára irányult, de mivel a lábát magasra emelte és így rúgta fejbe Vargát, minimum a sárga lap neki is járt volna. Itt látható az ijesztő jelenet. A másik oldalon Davide Lanzafamét kellett volna kiállítani, miután a 79. percben lekönyökölte a korábban ellene szabálytalankodó Hadzicot, de egyszer Leandro is kakaskodásba keveredett.

Ezek után az MLSZ fegyelmi bizottsága meghozta a döntését az eltiltásokról.

„Souza Dos Santos Paulo Vinicius (MOL Vidi), mert a december 16-i, Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben veszélyeztette ellenfele testi épségét 2, Leandro M. P. De Almeida (FTC), mert a MOL Vidi elleni bajnoki mérkőzésen egy tömegjelenetben megrúgta ellenfelét 1 soron következő NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott” – szól a hivatalos indoklás.

A fegyelmi bizottság elnöke által elrendelt előzetes vizsgálat során, a játékvezető kiegészítő jelentése alapján a bizottság megállapította, hogy a MOL Vidi FC–Ferencváros NB I-es bajnoki 6. percében Pátkai Máté az általa elkövetett szabálytalansággal fegyelmi vétséget nem valósított meg, így ellene fegyelmi eljárás elrendelésére nem került sor.

Címlapkép: fradi.hu

Olvasói sztorik