NB I

Eldőlt: Böde Dániel nem távozik a Fradiból ‒ hivatalos

Három hét után végre megtörtént a nagy bejelentés.

Napra pontosan három hét után a Ferencváros végre hivatalosan reagált Böde Dániel ügyére, aki december 8-án, a Mezőkövesd elleni meccsen megsértődött Szerhij Rebrov vezetőedzőre, és ez fordítva is igaz.

Az M1 aktuális csatornán Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója volt a vendég. Elhangzott a kérdés: ha Rebrovon múlik, Böde a Ferencváros játékosa marad?

A válasz: igen, a válogatott csatár esetében csak egy hét pihentetésről volt szó.

Vagyis „csak” a címvédő Mol Vidi FC elleni vesztes rangadót kellett kihagynia, és hiába nyilatkozta, hogy szívesen igazolna külföldre, tavasszal is zöld-fehérben futballozik majd.

A vezérigazgató hozzátette, ha valaki a szezon előtt azt mondta volna, hogy öt ponttal vezetik a tabellát a téli szünetben, elfogadta volna, de nyolc pont előnnyel mentek az utolsó mérkőzésre, és ott „sok minden történt”

Orosz Pál szavai szerint december 16-án a Mol Vidi FC ellen a játékvezető finoman fogalmazva „hagyta a kemény játékot”, de a saját játékukból is volt, amit hiányolt.

Mint kiderült, a székesfehérvári rangadón megsérült Lovrencsics Gergő és Varga Roland jobban van; utóbbinak emlékezetkiesése is volt, és nagyon csúnyán eltalálta őt Vinícius Paulo.

Nagyon ritkán fordul elő véletlenül, hogy valakit fejmagasságban, hátulról letalpaljanak – jegyezte meg Orosz Pál.

Megismételte, hogy a szezon közben érkezett Szerhij Rebrov vezetőedzőnél is időre van szükség, az igazi Rebrov-csapatot tavasszal láthatják a nézők. Mint ismertette, január elején újra találkoznak a futballisták, utána Törökországba mennek két hétre, felkészülési meccseket játszanak.

Mint mondta, a céljuk, hogy a télen nagyjából végleges keret alakuljon ki, amellyel neki lehet vágni a nemzetközi kupaselejtezőknek.

A klubvezető jelezte: a hárompontos rendszerben az öt pont nem óriási előny, sokkal jobb lett volna a nyolc, vagy esetleg a Vidi elleni győzelemmel a 11. Hangsúlyozta: továbbra is az a cél, hogy a Ferencváros 120. születésnapra nyerjék meg a bajnoki címet és a Magyar Kupát is. Kiemelte: nemzetközi szinten végre a klubhoz méltó produkciót kellene nyújtaniuk.

nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Olvasói sztorik