Magyar foci

Radoki János lett a Puskás Akadémia vezetőedzője

Szokatlanul bátrat húzott Orbán Viktor szülőfalúja.

A Fejér megyei születésű, vezetőedzőként legutóbb a Greuther Fürth trénereként tevékenykedő Radoki János lett első csapatunk új szakvezetője.

Radoki János vezetésével vág neki a magyar első osztályú bajnokság tavaszi szezonjának első osztályú alakulatunk – írja a pfla.hu. A móri születésű tréner kisgyermekkorában családjával települt Németországba, ahol játékosként többek között az Augsburgban, a Greuther Fürthben, az Oberhausenben és az Ulmban szerepelt, utóbbi együttessel az 1999/2000-es szezonban az első osztályban huszonöt találkozón lépett pályára.

Utánpótlásedzőként irányította az Augsburg U17-es és a Greuter Fürth U19-es csapatát, majd a zöld-fehér klub felnőttcsapatánál a 2016/17-es szezonban előbb megbízott vezetőedzőként, később vezetőedzőként tevékenykedett, ekkor két magyar labdarúgóval, Megyeri Balázzsal és Pintér Ádámmal is dolgozott. A 46 éves szakember két és fél évre kötelezte el magát egyesületünkhöz, s február 2-án, a Videoton elleni idegenbeli találkozón debütál kispadunkon.