NB I

Kegyetlen MLSZ: zárt kapus lesz az Újpest és a Fradi derbije

Az Újpestet büntették, de a nézők jártak a legrosszabbul.

Megírtuk: egy zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntette az Újpest FC-t kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. A botrányos Vidi–Fradi meccsről is hivatalos közleményt adott ki az MLSZ, három játékos retteghet az események miatt.

A klubot a címvédő Mol Vidi FC december 8-i újpesti vendégjátéka miatt szankcionálták a „rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói részéről obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és nézőtéri rendbontásért, valamint másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért, amely másodszor fordult elő a bajnokságban” – áll az MLSZ honlapján olvasható indoklásban.

Ez eddig jó rendben is lenne, csak hát az Újpest következő hazai meccse maga a Derbi, azaz a Ferencváros elleni összecsapás. Amely szurkolói szempontban az év leginkább várt meccse. Ezt tette zárt kapussá a szövetség egyetlen tollvonással.

Nem csoda, ha a döntés kiverte a biztosítékot a drukkereknél, akik a Facebookon estek neki a döntésnek. Például ilyen kommentekkel:

  • Egy-két meccs lenne, ahol lehetne – még ezt is kínkeserves leírni – párezer néző, ott zárt kapus meccs lesz. Nagyon maguk alatt vágják a fát. Külföldön másod-, harmadosztályban egy meccs alatt több néző van, mint itt egy egész fordulóban. Ezért kár volt stadionokat épiteni…
  • Vicc… El tud valaki képzelni egy Galata–Fenerbache, Roma–Lazio, Barca–Real zárt kapus meccset? Idegállapotba kerültem…
  • Nem értem… Az MTK–Debrecen meccsen a tv-n keresztül is tisztán lehetett hallani a Gágágá, b*zi MTK-t… Ha arra nem kaptak semmit, akkor a Kispest ellen miért? Ja… Kell a lóvé karácsonyi ajándékra.
  • Szánalom.hu az egész MLSZ-vezetés.
  • Nektek tapsikoló száznézős mecssek kellenek, szégyen ez az egész, ami itt van!

Címlapkép: fradi.hu

Olvasói sztorik