NB I

Az Újpestet és a DVSC-t is rasszizmus miatt büntette meg az MLSZ

A fővárosiaknál zárt kapus meccset rendelt el a szövetség, a Lokinál szektorbezárást.

Itt az újabb kedd, itt az újabb fegyelmi határozat a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától, ami ezúttal sem bánt kesztyűs kézzel az NB I-es klubokkal.

Az mlsz.hu oldalon közzétett határozatból kiderül, hogy az Újpest FC–MOL Vidi FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartására és egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik – az okok között szerepel többek között a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértése, szurkolói részről obszcén kifejezések bekiabálása, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata, nézőtéri rendbontás, rasszizmus. Ha már Vidi: a botrányos Vidi–Fradi meccsel kapcsolatban Bede nem csak az elmaradt piros lap miatt kritikus.

Nem úszta meg a Debreceni VSC sem, amely a Budapest Honvéd elleni mérkőzésen történtekért bűnhődött a szurkolói miatt. Rasszizmus miatt itt egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Debreceni Nagyerdei Stadion B5 és B6 jelű szektorainak lezárására kötelezi a bizottság.

A Paks vezetőedzője, Csertői Aurél vezetőedző egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

címlapfotó: ujpestfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik