NB I

Hrutka a Böde-ügyről: belül valahol örülnék, hogy ilyen játékosom van

Az egykor hátvéd nem kertelt a történttekkel kapcsolatban.

Az utóbbi napokban első számú téma volt a magyar sportsajtóban a Böde Dániel és a Ferencváros közötti „ügy”, mely óriási visszhangot váltott ki a szurkolók körében is. A történet azonban itt még korántsem ér véget, Hrutka János, aki nem mellesleg korábban a Fradiban is játszott, kőkemény véleményt fogalmazott meg a témával kapcsolatban saját Facebook-oldalán.

Ne hagyd ki! Az Ajax-csodagyerek párja vadítóan szexi képeket posztolt.

A jelenleg szakkommentátorként dolgozó egykori hátvéd három részre osztotta érvelését, kezdésnek Böde ominózus mozdulatáról beszélt, melyet a lecserélése után csinált. Abban egyetért, hogy ez nem szép, illetve nem helyes, de szerinte, pont ez a tűz hiányzik a mai fiatal focistákból:

Számomra sokkal pozitívabb az ilyen magatartás, mintha nem érdekelné, nem törődne vele, olyan „öltözősen” fogalmazva: szarna az egészbe – írja posztjában Hrutka. Látom a szenvedélyt, a motivációt, az érzelmeket a játékos minden mozdulatán, ez hiányzik nagyon sok mai fiatalból: a játék, a pályán töltött percek nettó szeretete, az elhivatottság aziránt, amit csinálok. Ezt büntetni kell? – valószínűleg igen, mert a példamutató, felelősségteljes magatartás ettől függetlenül nem ez, de belül valahol örülnék, hogy ilyen játékosom van.

Nem hagyta szó nélkül a csapat kommunikációját sem, úgy véli nem volt helyes megoldás ezt „szerződésbontásként” előadni:

Aki ilyet kommunikál kifelé, az számol olyan apróságokkal, mint a hétvégi rangadó, ahol egy esetleges győzelemmel el is dőlhetne a bajnoki cím sorsa? Az kalkulál azzal, hogy milyen öltözői hangulatot generál másfél héttel a téli szünet előtt az öltözőben, és a falakon belül? Az figyel arra is, hogy netalán, egy „worst case scenario” esetén is ezt a fiút el kellene majd adni, értékesíteni kellene?”

Kihagyhatatlan, ilyen esetben azon is elgondolkojunk, hogy ez vajon egy topcsapatnál, vagy legalábbis külföldön, hogy lett volna elintézve az edző és a játékosa között, de ideértve még a klub vezetőségét is:

Az viszont biztos, hogy ezt (is), mind vezetői, mind vezetőedzői oldalról teljesen másképp oldják, oldották volna meg külföldön – fogalmazott a Fradi egykori játékosa. Guardiola pl. biztos adott volna 2 nyilatkozatot, ahol elmondja, hogy semmi bajuk nincs egymással, egy kiváló játékosról beszélünk, aki remek képességekkel rendelkezik, és nagyon felnéz rá, lehet, hogy egy picit elborult az agya, de a kvalitásaiból ez mit sem von le.

Végszóként a következő sorok is igencsak ütősek:

Egy ekkora klub élenjárójának, döntéshozójának lenni felelősség, hiszen egy mondattal dönthetünk tízmilliókról, üzletről, sorsokról. Ráadásul vannak dolgok, amik az öltöző falain belülre tartoznak, ott kell megbeszélni, és rendezni azokat.

Címlapkép: fradi.hu

Olvasói sztorik