NB I

„Van valami mentségük?” – levelet írtak az Újpest-drukkerek az MLSZ-nek

A lilák szurkolói klubja keményen kritizálja a szövetséget a biztonsági szolgálatok működését és a játékvezetést illetően.

Nyílt levélben fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség felé az Újpest 1885 Szurkolói Klub, ami egy éve már hasonló módon megszólította a szövetséget, de a kezdeti lépések után abbamaradt a párbeszéd. A drukkerek ezúttal két témában várják a szövetség reakcióját: az egyik a biztonsági szolgálatok működése – különös tekintettel a múlt heti Vidi–Újpesten történtekkel kapcsolatban –, a másik a játékvezetők ténykedése. Láttad már a nagy balhét? Ököllel ütötték az Újpest-szurkolókat.

A szurkolók felteszik a kérdést az MLSZ felé: „mi lehet annak az oka, hogy a hangzatos nyilatkozatok és nagyszabású tervek ellenére a nézők fokozatosan kopnak a stadionokból, miközben a szövetség hitelessége folyamatosan csökken, jelenleg pedig sokkal többen utálják a szövetséget, mint akik tisztelik?

Kiemelik, a szurkolók azt tapasztalják, hogy az MLSZ nem szolgáltatói, hanem hatósági szemlélettel tekint a szurkolókra, márpedig ez egy rendkívül furcsa nézőpont a 21. század nem is annyira elején. Hozzáteszik, a magyar szurkolók ma már szívesebben járnak külföldre meccsekre, mert azt tapasztalják, hogy az itthoni vegzálások helyett kedvesen köszönnek, kiszolgálnak, kedvébe járnak.

Mondja meg kérem nekem bárki, ki az a felelőtlen apa, aki elvinné a gyermekét egy olyan eseményre, melyre órákat utaztatnak, várakoztatnak, összegyűjtenek, közben nem lehet elmenni hugyozni, a szektorból nem engednek ki (!!!), a városban nem lehet egy ebédet vagy kávét elfogyasztani, mert be sem engednek oda. Meccs után ugyanez visszafele – fogalmaz a levél.

A játékvezetőkkel kapcsolatban kritikusan megjegyzik, hogy az edző nem kritizálhatja a teljesítményüket, mert megbüntetik a szakembert, valamint hiányolják, hogy az ellenőri jelentések nem nyilvánosak.

A fegyelmi bizottság munkáját jobb, ha nem is említjük. Kettős mércék, nevetséges részrehajlások, cinikus döntések. A magyar embernek jó a humorérzéke, ezért tényleg csak röhögni lehet azon, hogy a FB megbotránkoztató döntései közül egy ellen maga a szövetség elnöke fellebbezett – írják a szurkolók.

A szurkolói klub végül kitér a szövetségi kapitány ügyére is, amivel kapcsolatban felvetik, Magyarországnak négy év alatt Rossi a hatodik kapitánya, ezzel szemben Németországban 1908 óta volt tíz. A levél két kérdéssel zárul:

Önök szerint átgondolt munka folyik az MLSZ-ben? Van valami mentségük?

A nyílt levél teljes tartalmát ide kattintva olvashatod el.

címlapfotó: ujpestfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik