Videó

Balhé az új Vidi-stadionban: a biztonságiak ököllel ütötték az Újpest-szurkolókat – VIDEÓ

Titokzatos biztonsági őrök provokálták a drukkereket.

Mint ismert, Juhász Roland góljával a címvédő Mol Vidi FC 1-0-ra legyőzte az Újpest együttesét az új Mol Aréna Sóstó nyitómérkőzésén. Az új stadion vendégszektorában a találkozó alatt óriási balhé alakult ki: ugyanis nem az előírásoknak megfelelően öltözött, ismeretlen biztonsági cég emberei ütötték ököllel a lila-fehér drukkereket. Íme!

A Fradi és a Diósgyőr meccseire járnak a legtöbben Magyarországon
Az NB I-es klubok felénél háromezren sincsenek a hazai meccseken.

Persze ebből a dulakodásból nehéz kivenni, hogy mi történt pontosan a vendégszektorban, de az biztos, hogy a rendezőként fellépő, egységes kinézetű csoport tagjai az MLSZ Biztonsági Szabályzatát megsértve nem viseltek megkülönböztető mellényt.

A csoport fekete bomberdzsekiből, fekete gyakorlónadrágból és fekete beretsapkából álló egyenöltözéke a vállra varrt nemzeti színű jelvénnyel leginkább egy rendvédelmi szerv egyenruhájára emlékeztet, csak a kabát hátán lévő Sec.-felirat árulja el, hogy biztonságiakról lehet szó. Ez szintén ellentétes az MLSZ szabályzatával, ami “rendező”- vagy “vezető”-feliratot ír elő.

Egy petárda eldobása után jöttek be ezek a biztonságiak a pálya felől, a menekülőkapun át. Addig másik biztonságiak voltak a szektorban, azok sárga mellényben álltak, egy-kettő a videón is látszik. Nem tudom mi a nevük, mert a fekete dzseki miatt nehéz volt megkülönböztetni őket a szurkolóktól. Teljesen érthetetlen volt a reakció, mert a petárda eldobóját kamera alapján meccs végén is ki lehet emelni (ilyen volt már az üllői úton is), amikor kifelé tartanak az emberek a szektorból. Már a mérkőzésén elején érthetetlen volt számunkra, hogy a koreográfiánkat nem vihettük be a stadionba. Amúgy ezeket a fekete ruhás arcokat már láttam több idegenbeli mérkőzésünkön, nem csak Fehérváron.

– mesélte az Indexnek egy újpesti szurkoló.

Olvasói sztorik