NB I

A sereghajtó Haladás legyőzte a Ferencvárost

Lanzafame büntetőt hibázott, másodszor kapott ki a Fradi.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC 1-0 (0-0)
Haladás Sportkomplexum, Szombathely, 8294 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Haladás: Rózsa – Habovda, Kolcák, Tamás, Bosnjak – Mészáros K., Jagodics, Jancsó (Kovács L., 74.), Ofosu (Halmosi, 93.) – Gaál (Funsoh, 82.), Priskin. Vezetőedző: Horváth Ferenc
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister – Szpirovszki (Varga R., 79.), Sigér (Gorriarán, 60.) – Bőle (Frimpong, 60.), Lanzafame, Petrjak – Böde. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Gaál (53.)

Közel telt ház és fantasztikus hangulat fogadta Szombathelyen a listavezető Ferencvárost a 14. forduló szombati utolsó mérkőzésén. A két tábor már a kezdés előtt rendesen kóstolgatta egymást és a folytatásban sem maradtak el a szidalmazások.

A találkozó elején a Fradi játszott fölényben, az ötödik percben mégis a hazai szurkolók hördülhettek fel: Priskin egy szerzett labdával végigvágtázott a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, ám lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek.

A Juve döntött, kit szeretne Ronaldo mögé; új szerződést írt alá a magyar légiós
Szenzációs szombaton vagyunk túl, mutatjuk a legizgalmasabb híreket.

A 10. percben Leandro szabadrúgását fogta Rózsa. Eseménytelen percek után ezúttal Heister lövésénél kellett résen lennie a szombathelyi kapusnak. A 26. percben a Haladás veszélyeztetett: Ofusu iramodott meg a bal szélen, élesen középre adott labdájánál a védőknek kellett menteni. Az első félóra végén Priskin távoli próbálkozása fél méterrel kerülte el Dibusz kapuját. A 37. percben Lanzafame cselezett befele a bal oldalról, ám tekerése jóval elkerülte a Hali kapuját.

A 42. percben Habovda beadását Priskin csúsztatta meg Ofusu irányába, a légiós kapásból lőtt, azonban nem találta el jól a labdát.

A második félidő elején Szpirovszki lerántotta Tamást a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Gaál Bálint értékesítette, vezetéshez jutott a sereghajtó Haladás. 1-0

Három perccel később a túloldalon Lanzafame tűnt el a kapu előterében, de a játékvezető sípja ezúttal néma maradt. A 60. percben Gorriarán beadása után Böde csúsztatott mellé nem sokkal. Tíz minutummal később ismét Böde próbálkozott, 16 méteres lökete a jobb kapufa mellett gurult ki.

Negyed órával a vége előtt Szpirovszki tüzelt mellé távolról. A 78. percben Tamás László szabálytalansága után Lanzafame állt a tizenegyes mögé, az olasz csatár azonban Rózsa érintésével a kapufát találta el, így maradt a Hali-vezetés. Beszorult a szombathelyi csapat: a 85. percben Lanzafame tízméteres kapáslövése szállt fölé. Két perccel a rendes játékidő vége előtt ismét Lanzafame próbálkozott, de Rózsa a helyén volt és a kipattanó is hozzá került. A hosszabbításban Varga Roland lábában maradt az egyenlítő gól, így a Haladás 1-0-ra legyőzte a Fradit és megszerezte második győzelmét a szezonban. Az FTC másodszor kapott ki.

címlapfotó és fotók: ugytudjuk.hu

Olvasói sztorik