NB I

De Jesús csak kakukktojás? Kiss Tamás eddig a legjobb felcsúti igazolás

A Puskás Akadémia FC hatvanegy nap után elköszönt az ecuadori légióstól, a többi nyári szerzemény viszont biztató formát mutat.

Korábban beszámoltunk arról, hogy szezon közben távozott a Puskás Akadémia FC csatára, Bryan de Jesús. Az ecuadori játékossal azt követően bontott szerződést a klub, hogy az átigazolási szezon utolsó napján, tehát augusztus 31-én kölcsönben igazolta le az CD El Nacional csapatától. A futballista hatvanegy napot húzott le Felcsúton.

A 23 éves csatár három NB I-es bajnokin kapott lehetőséget, hetvenhárom perc alatt egy gólt is összehozott a Vidi FC elleni győztes (2-1) bajnokin. Néhány kommentelő emiatt ráhúzta a „játékostemető” kifejezést a Puskásra, ezárt megnéztük, hogyan alakult a többi felcsúti friss igazolás pályafutása az új állomáshelyen.

Nyáron a Puskás Akadémia FC-t választotta Bacsana Arabuli (grúz, a Balmazújvárostól), Kiss Tamás (a Haladástól), Szolnoki Roland (a Mol Vidi FC-től), Urblík József (szlovákiai, a Vysocina Jihlavától), Varga József (szabadon igazolhatóként, legutóbb: Mol Vidi Fc), Ján Vlasko (szlovák, a Spartak Trnavától) és Benedik Mioc (horvát, kölcsönben az NK Osijektől).

Varga jött, látott és pályára lépett

Varga József helyzete speciális, hiszen a középpályás később csatlakozott a felcsútiakhoz. Miután a Mol Vidi FC-vel közös megegyezéssel szerződést bontott, szeptember hatodikán csatlakozott a Puskás Akadémiához. Azóta a harmincszoros magyar válogatott futballista minden bajnoki mérkőzésen (öt találkozó, 421 perc) kezdő volt. Az Újpest ellen hatvan perc jutott neki, egyébként végigjátszotta az összecsapásokat.

Meccsrutinban Arabuli és Kiss

Tizenkét bajnoki fordulót követően az új fiúk közül Bacsana Arabuli és Kiss Tamás mondhatja el magáról, hogy az új fiúk közül a legtöbb lehetőséget kapta Felcsúton. A grúz csatár tíz mérkőzésen lépett pályára (558 perc/900 perc), egy gól és két gólpassza a mérlege. A csatár az első két fordulóban még nem kapott lehetőséget, de az utolsó négy játéknapon már 352 perc jutott neki (a maximális 360 percből).

A Szombathelyről igazolt 17 éves Kiss Tamás tizenegy bajnoki mérkőzésen mutathatta meg magát, a fiatal két gólnál jár 741 (!) percet követően.

Kiss Tamás (21) Felcsúton bizonyít – fotó: pfla.hu

Mioc és Urblik is kihagyhatatlan lesz?

A 24 éves Miocra csak szeptember eleje óta számíthat a felcsúti klubvezetés, azóta mind a hat bajnokin pályára lépett a horvát védekező középpályás (449 perc /a maximális 540 percből). A 22 éves Urblik – horvát társához hasonló – augusztus legvégén érkezett meg a PAFC-hoz. Érkezését követően az első két bajnokin még nem kapott lehetőséget, de ezt követően a 9., a 10., 11., és a 12. fordulóban is a pályán volt (221 perc/360 perc).

Szolnoki: él a remény?

Jan Vlasko augusztus 23-án futott be Felcsúton, két nappal később már bajnoki mérkőzésen lépett pályára csereként, azóta viszont csupán háromszor jutott szóhoz (177 perc), legutóbb például keretbe sem került…

Szolnoki Roland már a felkészülési elején, júliusban csatlakozott a Puskás Akadémia FC-hez, ám egészen a 11. fordulóig kellett várni a debütálására. Októberben a Ferencváros és a DVSC ellen is végig a pályán volt, a 26 éves bekk a hosszú kihagyás után vélhetően hasonló folytatásban reménykedik.

Szolnoki Roland (jobbra) az utolsó két bajnokit végigjátszotta – fotó: pfla.hu

A fiatalok: Bokros robbanthat az élvonalban?

Két fiatal, Varga Ádám és Bokros Szilárd nyáron az utánpótlásból került fel a felnőttekhez. A 18 éves kapus, Varga a nagyoknál még nem kapott lehetőséget, ám a szintén 18 éves Bokros négy alkalommal (109 perc) már bizonyíthatott, a Paks ellen ráadásul kezdő is volt a középpályás.

Címlapkép: DVSC

Olvasói sztorik