NB I

A Ferencváros csúnyán kiütötte a Diósgyőrt

A hajrában nyerte meg meccsét a Honvéd, három pontot zsebelt be a Debrecen és a Paks.

A Ferencváros szabályosan kivégezte a Diósgyőrt az OTP Bank Liga tizenkettedik fordulójában. A címvédők első gólja a huszonhetedik percben érkezett, Heister beadása jutott el Bödéhez, aki közelről, fejjel a kapuba talált (IDE kattintva meg is tudod nézni ezt a jelenetet). (0-1) 

Nem sokkal később kétszer is válaszolhatott volna a DVTK,: előbb Mihajlovics lépett ki, de lövése után a visszaérő és becsúszó Blazic blokkolni tudott. Majd Vernes hatalmas helyzetben, senkitől sem zavartatva fejelt néhány méterről mellé egy jobboldali beadást.

Pár percre rá Böde ismét villant, körülbelül tizennégy méterről lőtte ki kiválóan a jobb alsót. (0-2) Alig telt el két perc, egy jobboldali szöglet után Spirovski elé került a labda, aki közelről a kapuba talált (0-3)

A fordulás után azonnal jött az újabb Fradi-gól, Böde már a mesterhármasát ünnepelhette, Bőle kapott remek labdát, kiválóan centerezett, Böde érkezett, és ezúttal sem hibázott. (0-4) A hetvenegyedik percben Leandro kezezett a tizenhatoson belül, Mihajlovics erőteljes lökettel küldte a labdát a jobb felsőbe. (1-4)

A Debrecen hazai pályán tudta legyőzni a Puskás Akadémia együttesét, ráadásul az első gólját a végletekig kijátszotta, gyakorlatilag a teljes felcsúti védelem csődöt mondott.

A Paks 2-1-gyel lépett át a Mezőkövesden a Fehérvári úti Stadionban. Hahn még az első félidő vége előtt megszerezte a vezetést, majd Gévay növelte az előnyt, Molnár már csak szépíteni tudott. A Haladás-Honvéd meccsen pedig jött a dráma, az utolsó perceket emberhátrányban lejátszó szombathelyiek nem bírták a nyomást, Danilo pedig megnyerte a meccset a kispestieknek.

OTP Bank Liga, 12. forduló, szombati eredmények

MTK Budapest–Újpest 1-0 (1-0)
Gólszerző: Bognár (17. – tizenegyesből)

Debreceni VSC–Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Könyves (32.), Avdijaj (71.), illetve Kiss T. (51.)

Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Mihajlovics (71. – tizenegyesből), illetve Böde (25., 36., 47.), Spirovszki (39.)

Szombathelyi Haladás–Budapest Honvéd 0-1
Gólszerző:
Danilo (91.)

Paksi FC–Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Hahn (42.), Gévay (70.), illetve Molnár G. (91.)

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik