NB I

Kikapott a Puskás Akadémia, a Paks feltörölte a padlót a Kisvárdával

A Paks óriási formában, négyet vágott a Kisvárdának.

A Mezőkövesd a hét perccel a kezdő sípszó elhangzása után megzörgette a hálót a Haladás elleni bajnokin. Vajda passzolt a tizenhatos előterében álló Molnárhoz, aki 17 méterről, ballal, két védő mellett a jobb sarokba csavart, gyönyörűen mattolva a Király Gábort (az említett jelenetet, IDE kattintva tudod megnézni). Erre aztán meccs további részében nem jött válasz, se ráadás, csak a lefújás előtti pillanatokban, Koszta büntetőjével módosult két gólnyira az előny. Így gyűjtötte be a három pontot a Mezőkövesd csapata, immáron negyedik alkalommal a szezonban.

Már az első félidő is négy gólt hozott a Paks és a Kisvárda összecsapásán. Haraszti és Remili három perc alatt kettővel vitte előrébb a hazaiakat, majd Horváth egy találatra apasztotta a Kisvárda hátrányát, de ezzel Gévay nem volt megelégedve, így még a játékrész vége előtt visszaállította a kétgólnyi differenciát. Erre jött a végén Gévay második találata, egyszerűen megállíthatatlan volt a hazai alakulat. Ez aztán az utolsó másodpercekig így maradt, a paksiak felugrottak a tabella harmadik pozíciójába.

A Újpest megoldotta két góllal a Puskás Akadémia ellen, mindkettő a második félidőben érkezett. Először Zsótér gyönyörűen indította Nwobodót, aki élt a lehetőséggel és a tizenhatoson belülről a vendégek kapujába lőtte a labdát. Alig húsz percre rá, Zsótér passzát Nwobodo továbbította Novothny felé, aki sikeresen értékesítette a helyzetét.

Korábban az Újpest játékosa volt, most a LaLigában lőtte meg az év szabadrúgás gólját, nem elég egyszer megnézni ezt a gyönyörű találatot.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Molnár G. (6.), Koszta (92. – tizenegyesből)

Paksi FC – Kisvárda Master Good 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Haraszti (15.), Remili (18.), Gévay (42., 91.), illetve Horváth Z. (30.)

Újpest FC – Puskás Akadémia 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Nwobodo (52.), Novothny (73.)

Később játsszák:

Ferencváros – Debreceni VSC 19:30 TV: M4 Sport

Címlapkép: pfla.hu

Olvasói sztorik