NB I

A Vidi-edző bevallotta, hogy érinti Lazovics távozása

Az Európa Liga-találkozó előtti sajtótájékoztatón természetesen a szerb támadó került a középpontba.

Továbbra is Danko Lazovics a téma hazánk labdarúgásában, mint ismert, a Mol Vidi FC játékosáról a héten kiderült, hogy mindenki nagy meglepetésére elhagyja a csapatot és befejezi a pályafutását – szerdán a fehérvári klub hivatalosan is megszólalt, elképesztő fordulattal ért véget a szerb támadó ügye.

A Vidi közben gőzerővel készül a Bate Boriszov elleni csütörtöki Európa Liga-csoportmeccsre, szerdán pedig megtartotta sajtótájékoztatóját Marko Nikolics vezetőedző, akit az újságírók természetesen kérdeztek Lazovics távozásáról is.

A lábamat feltettem volna arra, hogy ez lesz az első kérdés – kezdte a Vidi trénere. – Elsősorban nem az én feladatom, hogy megszólaljak ezzel kapcsolatban, de személy szerint nagyon szomorú vagyok, hogy Danko így döntött. Úgy gondolom,  egy-két évig még magas szinten tudott volna teljesíteni, ezt az előző szezonban és a nyáron is bebizonyította. Három klubnál dolgoztunk együtt, nemcsak topjátékos, remek személyiség is, egy egyéniség, fontos láncszeme volt a klubnak. Biztosan azt láthatták a nézők kívülről, hogy olykor idegesen viselkedik a pályán, de a csapaton belül is rengeteget segített, fontos szerepe volt az öltözőben. A legnagyobb célokért szeretett küzdeni, mindent kiadott magából, nem elégedett meg az átlaggal – szerencsére ez több játékosomról is elmondható –, sajnálom, hogy már nem tagja a keretnek.

Nikolics a téma lezárásaként hozzátette, mindig a pozitív oldalát próbálja kiemelni a dolgoknak. Tiszteletben tartja Lazovics döntését, nem az ő felelősségem kommentálni a távozását, a klub is fog még ezzel a helyzettel kapcsolatban kommunikálni, ha eljött az ideje.

címlapfotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik