Magyar foci

Svájc csak állomás, Urbán Flórián Nigériában köthet ki

Zseniális sztori: ezért lett szövetségi kapitány a szókimondó edző.

Bombaként robbant a hír a hét elején, hogy az u21-es svájci minifoci-válogatott szövetségi kapitánya lett Urbán Flórián, a korábbi 40-szeres magyar válogatott védő, aki politikai nézetei és megnyilvánulásai miatt kevés lehetőséget kap az edzői szakma gyakorlására hazánkban. A Rangadó kíváncsi volt arra, miért éppen a szókimondó szakemberre esett a svájci minifoci-szövetség választása, ezért megkerestük az elnököt, Luca Grecót, aki készségesen állt a honlapunk rendelkezésére. Ha pedig már a kinevezéseknél tartunk, honlapunk úgy tudja, Bódog Tamás visszatérhet az NB I-be, ennél a csapatnál köthet ki.

A vezető kezdésként elárulta, amellett, hogy ő a Svájci Minifootball Szövetség elnöke, ügyvezető igazgatóként is dolgozik a Greco Group kft-nél, a cége magyarországi telephellyel is rendelkezik, a sport különböző területein pedig egyre erősebbé válik Magyarországtól Svájcig bezárólag. Greco aztán természetesen kitért arra is, miért döntöttek Urbán kinevezése mellett.

Először is, szeretnénk gratulálni Urbán Flóriánnak, hogy a svájci U21-es minifoci-válogatott szövetségi kapitánya lett. Amikor felállítottuk a szövetséget, már akkor a potenciális edzőjelöltek közé tartozott – mondta az elnök. – Nagy tudású, profi edző, aki UEFA Pro Licencszel rendelkezik. A cégünk másik vezérigazgatója, aki egyben a minifoci szövetség alelnöke is, Andreas Sekeres tapasztalt üzletember, már ő is támogatta az elejétől fogva, hogy olyan, nyerő típusú edzőt hozzunk, mint Flórián, aki megtanítja az U21-es válogatottnak, hogyan kell győzni. Urbán ikonikus csapatkapitánya volt a 2001-es zalaegerszegi „álomcsapatnak”, ami megnyerte a magyar bajnokságot, valamint 2002-ben megverte a Manchester Unitedet. Azért esett rá a választásunk, mert biztosak vagyunk benne, hogy a legjobbját fogja nyújtani azért, hogy magasabb szintre emelje a játékosaink tudását a minifociban. A bizalom a kulcsszó.

Greco kiemelte, felvázolták Urbánnak az U21-es világbajnokságra kitűzött célokat, ami nem más, mint továbbjutás a csoportkörből, ezután pedig csak azt kívánhatják, hogy további pozitív meglepetéseket fognak szerezni, hiszen egyelőre nem lehet tudni, milyen erősségű ellenfél kerül az útjukba. Az elnök aztán további érdekes információkat osztott meg a Rangadóval Urbán Flórián közeljövőbeli lehetőségeivel kapcsolatban.

– Igyekszem Flóriánnak fontos és jelentős munkalehetőséget teremteni a világ más részein is. Jelenleg is kapcsolatban vagyok több élvonalbeli klubbal – például Nigériában –, amely jelentős háttérrel rendelkezik. Már nagyon közel állunk egy üzlet nyélbe ütéséhez, mert, ahogyan mondtam, Flóriánnak neve van ebben a sportban, mint játékos és mint edző is. Mind minifociban, mind pedig a „nagypályás” labdarúgás területén van lehetősége elhelyezkedni, az edzői és a megfigyelői feladatokat is rábíznák – zárta a Rangadónak adott interjúját Luca Greco.

Urbán Flórián és az elnök, Luca Greco. Fotó: Luca Greco Facebook

címlapfotó: MTI/Beliczay László

Olvasói sztorik