NB I

A Fradinak kétgólos előny sem volt elég a Vidi ellen

A zöld-fehérek az első fél órában parádéztak, aztán jött Nikolov és Huszti bombája.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Ferencvárosi TC – Mol Vidi FC 2-2 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, 14 520 néző. Játékvezető: Berke.
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister – Szpirovszki, Sigér – Bőle, Gorriaran (Varga R., 22.), Petrjak – Lanzafame (Finnbogason, 82.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.
Vidi: Kovácsik – Fiola (Hadzic, 61.), Juhász, Vinícius, Tamás K. (Hangya, 76.) – Nego, Nikolov, Pátkai (Sós, 70.) – Kovács I. – Lazovics, Huszti. Vezetőedző: Marko Nikolics.
Gólszerzők: Szpirovszki (14.), Lovrencsics (35.), illetve Nikolov (43.), Huszti (75.)

A magyar élvonal hetedik fordulójában igazi rangadóra került sor vasárnap este: a címvédő Vidi FC a pillanatnyi éllovas Ferencváros otthonába látogatott. Bár Szerhij Rebrov előzetesen a kezdőcsapatba jelölte Botka Endrét, a Fradi ukrán edzője a kezdés előtt változtatni kényszerült. A védő nem tudta vállalni a játékot, helyét Sigér Dávid örökölte meg. Botka hosszabb időre kidőlt, csípőproblémái miatt műteni kell, így hiába kapott meghívót Marco Rossitól, nem lesz ott a válogatott soron következő két mérkőzésén.

A zöld-fehérek a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, hiszen Petrjak beadásáról Lanzafame ugyan Vinícius szorításában még lemaradt, de Szpirovszki már nem hibázott, 1-0. Videón a találat ITT.

A folytatásban a zöld-fehér együttes tovább tudta növelni az együttes: a 35. percben Bőle szögletét követően Lovrencsics hatalmas bombát akasztott Kovácsik kapujába, 2-0. A szünet előtt aztán szépített a Vidi, hiszen Nikolov 18 méteres kapáslövéssel jelentkezett be a forduló legszebb góljára, 2-1. A fordulás után sokáig igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, majd a 75. percben egyenlített a vendég csapat. Huszti lőhetett szabadrúgást 35 méterről, a lövése megpattant a sorfalon, így Dibusz kapujában kötött ki a játékszer, 2-2. Így alakult ki a későbbi végeredmény.

Érdekesség, hogy a Ferencváros edzője, Szerhij Petrov csak kétszer cserélt a mérkőzésen, a drukkerek hiába várták Böde Dánielt – aki Mezőkövesden csereként beállva győztes gólt szerzett –, a hajrában Finnbogason kapott lehetőséget.

Az ukrán szakember két mérkőzést követően még veretlen a Fradi-kispadon, a zöld-fehérek pedig a döntetlen után is vezetik az NB I-es tabellát. A címvédő Vidi hátránya nyolc pont a listavezető mögött.

Ferencváros hazai pályán győzte le a Vidit – fotó: molvidi.hu

címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik