NB I

„Szeretném megköszönni Doll munkáját” ‒ Rebrov bemutatkozott

Udvarias gesztussal kezdett a Ferencváros új vezetőedzője.

Szerhij Rebrovot nevezték ki szerdán az élvonalban veretlenül listavezető Ferencváros új vezetőedzőjének.

Nagynevű jelöltekkel tárgyaltunk, rá esett a választás. Magáért beszél, amit a Dinamóval elért. Jelenleg 47. a legjobb edzők listáján, de a Dinamo Kijevnél eltöltött időszak alatt 14. is volt ‒ mondta Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

A klubvezető nem árulta el, mennyi időre szól a 44 éves ukrán szakember szerződése, amelyet a bemutató sajtótájékoztatón, egy budapesti luxusszállodában írtak alá a felek.

Egy fővárost már meghódított a Fradi új edzője, erről ide kattintva olvashatsz!

Orosz Pál az MTI kérdésére elárulta, az edzőváltásra vonatkozó döntés az idei kupakudarc után megszületett. Az FTC az izraeli Makkabi Tel-Aviv együttesével szemben maradt alul az Európa Liga-selejtezőben.

További újságírói érdeklődésre ezt kiegészítette azzal, hogy a szurkolói nyomás és a Videoton FC nemzetközi kupamenetelése sem befolyásolta a döntést. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a székesfehérváriak jó szereplésének minden magyar futballrajongó örülhet.

Csak pozitívan lehet visszagondolkodni Thomas Doll itt töltött négy és fél évére, elvégre rekordkülönbséggel lettünk bajnokok, kupákat nyertünk ‒ értékelte a távozó német tréner munkáját Orosz Pál.

TOP10: ezt kell tudni az új trénerről, ezt ide kattintva böngészheted!

Szerhij Rebrov úgy kezdte, hogy megköszönte német elődje munkáját.

Már figyeltem a csapatot, amikor felvetődött, hogy idejöhetek. A Kubatov Gábor klubelnökkel folytatott tárgyalás után döntöttem arról, hogy vállalom a feladatot. Minden klubnál, ahol dolgoztam, az első hely volt a cél, itt is ez lesz. Az elnökkel való beszélgetés meggyőzött arról, hogy magasak a célok ‒ mondta Rebrov.

Az ukrán trénernek spanyol segédedzője lesz, és párosuk tartja már a szerdai edzést.

A szakember kijelentette, nem szeretne ígérgetni, de azért jött, hogy „visszakerüljön a helyére” a Ferencváros, amelyről tudja, hogy az ország legnépszerűbb klubja.

Kifejtette, intenzív futballt szeretne játszatni, és mint hozzátette, szerinte ezt nem sikerült fenntartania az együttesnek 90 percen át a bajnoki meccseken sem, hiába szerzett öt találkozón 13 pontot.

Arra nem kívánt válaszolni, mikorra sikerülhet megvalósítania elképzelését, azt mondta, előbb látnia kell, milyen mentális és fizikális állapotban vannak a játékosok.

Az ukrán Szerhij Rebrov, a Ferencváros új vezetőedzõje bemutatkozó sajtótájékoztatóján a budapesti Ritz-Carlton hotelben /
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A magyar bajnokságot illetően a 2009-ben visszavonult Rebrov úgy fogalmazott, tisztában van azzal, hogy két csapat kiemelkedik a mezőnyből. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy angolul beszél majd a futballistákkal, de lesz orosz tolmácsa is.

A 75-szörös válogatott Rebrov ezt megelőzően a Dinamo Kijevet és a szaúdi al-Ahli csapatát irányította. Előbbi együttest kétszer-kétszer ukrán bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette, egyszer pedig a Szuperkupát hódította el.

Játékosként kilencszeres ukrán, emellett kétszeres orosz és egyszeres török bajnok. Karrierje során megfordult a Sahtar Donyeck, a Dinamo Kijev, a Tottenham Hotspur, a Fenerbahce, a West Ham United és a Rubin Kazany együttesében is.

nyitókép: MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!