NB I

Benczés Miklós elmondta, miért kapott ki a Puskás

Higgadtan értékelt a felcsútiak vezetőedzője.

Megírtuk: a Debreceni VSC 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó NB I 2018–2019-es idényének első mérkőzésén, Felcsúton. A hazaiak trénere, Benczés Miklós csalódottan, ugyanakkor csak a saját csapatával foglalkozva, a játékvezetést egyszer sem említve értékelte a találkozót. Nem mindig volt ez így az előző szezonban, Pintér Attila vezetőedző idejében a Puskásnál…

Korábban már megmutattuk a meccs legfurcsább jelenetetét, ahol a debreceniek összevesztek az egyik operatőrrel, de a győztes gólt is megnézhetik itt!

– Szerettük volna sokat birtokolni a labdát, ez meg is valósult az első félidőben. Ugyanakkor a labdajáratásunk nagyon lassú volt, éppen ezért nem tudtunk belőle olyan előnyöket kovácsolni, amilyet szerettünk volna. A szélsőink támadójátéka nem hordozta azt a veszélyt magában, amit a korábbi felkészülési meccseken. Ez azért történt, mert nem voltak elég kezdeményezőek, több önbizalommal kell játszani az ellenfél védőzónájában, ezt én keveselltem. De pozitívumként értékelem, hogy bár óriási magassági fölényben volt a Debrecen, mégis tudtuk hárítani a pontrúgásaikat, ezt jól le tudtuk védekezni, megoldottuk a felívelésekből adódó lehetőségeiket. Mégis a meccs iróniája, hogy pont Calvente tudott gólt fejelni egy egyéni védekezési hiba után, hiszen a Debrecen legalacsonyabb játékosáról beszélünk, de ezzel a góllal megérdemelten nyerte meg a meccset a Debrecen, hiszen egy góllal jobb is volt tőlünk – fogalmazott Benczés.

Címlapkép: pfla.hu

Olvasói sztorik