NB I

A debreceni cserejátékos döntött a nyitómeccsen

Vereséggel rajtolt a Puskás Akadémia, Calvente volt a nyerőember.

NB I, 1. forduló

Puskás Akadémia – Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Vad II.
Puskás: Hegedüs – Osváth, Spandler, Heris, Trajkovski – Márkvárt, Balogh B. – Molnár G. (Knezevic, 69.), Radó, Latifi (Kiss T., 62.) – Diallo. Vezetőedző: Benczés Miklós
DVSC: Nagy S. – Cikos, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K. (Calvente, 60.), Kusnyír (Csősz, 81.), Tőzsér, Haris, Bódi – Takács T. (Avdijaj, 69.). Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Calvente (77.)

Felcsúton vette kezdetét az NB I 2018-19-es kiírása, Benczés Miklós csapatának az előző szezonban a hatodik helyen végző DVSC volt az ellenfele a nyitófordulóban. Ennek nem feltétlenül örülhetett a Puskás Akadémia, hiszen a tíz egymás elleni NB I-es találkozójukból még egyet sem nyert meg – a mérleg hat debreceni győzelem és négy döntetlen.

Már a negyedik percben könnyen vezetést szerezhetett volna a DVSC, Takács viszont ordító helyzetben hibázott, vagy akár azt is írhatnánk, hogy Hegedüs védett nagyot. Tíz perccel később ismét a vendégek támadója kísérletezhetett, ám ezúttal fejjel tévesztett. Az első félidőben az ivószünet is tartogatott izgalmakat, Herczeg András és segítője nem nézte jó szemmel, hogy az operatőr fel akarta venni a megbeszélést. A nem túl izgalmas első negyvenöt percet még egy óriási Márkvárt-mentés színesített, kis híján Herisről a saját kapujába pattant a labda.

A fordulás után sem nőtt a játék színvonala, az első komolyabb lehetőségre ebben a félidőben a 72. percig kellett várni, de Haris öt méterről gyenge lövést eresztett meg. Öt minutummal később a semmiből vezetést szerzett a Loki, a csereként beálló Calvente Kinyik beadását fejelte a kapu jobb alsó sarkába hat méterről, 0-1 – ide kattintva megnézheted a remekül helyezett találatotA gólra nem volt válasza a hazaiaknak, a hátralévő időben helyzetet sem tudott kialakítani a felcsúti gárda, így tovább tart a DVSC elleni átok.

Calvente ünneplése. Fotó és címlapfotó: MTI/ Bodnár Boglárka
Olvasói sztorik