NB I

Pintér bírózott: Ami az egyik oldalon tizenegyes, a másik oldalon is az kellene, hogy legyen

Kuttor is elmaradt tizenegyest kért számon. A Honvéd télen erősítésre készül, a Vasasnak jól fog jönni a bajnoki szünet.

NB I, 18. forduló:

Debreceni VSC – Budapest Honvéd 1-0

Herczeg András, DVSC: – Nehéz mérkőzés volt, nagy taktikai csatával. A mérkőzésen kétszer váltottunk felállási formát. Az első félidőben mi domináltunk, helyzetünk is volt. A második félidőben inkább a Honvéd akarata érvényesült. Nagy tétje volt a mérkőzésnek, óriási küzdelem volt, ki-ki meccset játszottunk.

Hozzá kell szokniuk?!
Ilyen sem sűrűn van az NB I-ben: országgyűlési képviselő kritizálta a játékvezetést

Erik van der Meer, Honvéd: – Az első félidőben egy nagyon erős csapattal próbáltuk felvenni a harcot. Igyekeztünk kihúzni a Debrecen kontráinak méregfogát. Az ellenfél megszerezte a vezetést, kockáztattunk a csapatjáték átszervezésével. A második félidőben mi domináltunk, de gólt nem tudtunk szerezni. Hamar túl kell tennünk magunkat ezen a mérkőzésen. Egy meccs van hátra, télen erősíteni kell a csapatot.

forrás: haon.hu


Paksi FC – Vasas FC 3-1

Csertői Aurél, Paks: – Látszódott az első félidőben mindkét csapaton, hogy nem győztes meccsből jött egyik se. Gyűrtük egymást, kevés sikerrel. A második félidőben mi váltottunk, mondhatom, lefociztuk a Vasast. Gólokat lőttünk, utána se álltunk le, elégedett vagyok azzal, amit akkor mutattunk. Ész nélkül nem lehet focizni, ma szerintem mindent jól csináltunk a fordulás után. Nagyon fontos három pontot szereztünk, még szeretnénk pontot, pontokat szerezni a zárófordulóban, hogy nyugodtan menjünk a téli pihenőre. A Honvéd ellen bravúrra készülünk.

Michael Oenning, Vasas: – Mindenki el tudja képzelni, milyen lehet a hangulat az öltözőben. A szünetben még nem gondoltam, hogy ez lesz a vége, hiszen addig rendben voltunk védekezésben. Tudtuk, hogy nagyon fontos ez a meccs, fontos lett volna a pontszerzés. A pontrúgások döntőek voltak, pedig ebben eddig erősek voltunk hátul is. Ezúttal szögletekből kaptunk gólokat. 2-0 után szépítettünk, de azonnal jött a harmadik, ez lezárta a meccset. Sok múlik a “fejeken”, a mentális állapoton, ezen kell javítani. Az első gól döntő volt, amit hiba előzött meg. Utána váltottunk, hiszen pontot akartunk szerezni, kitámadtunk, de nem jártunk sikerrel. Kevés bevethető emberem volt a kispadon, de nem emiatt kaptunk ki nyilván, csak megemlíteném. Ilyen hibák nem férnek bele, amit mi elkövettünk. Még egy meccs van hátra, jól fog jönni a bajnoki szünet.

forrás: paksifc.hu, vasasfc.hu


Mezőkövesd Zsóry FC – DVTK 0-0

Kuttor Attila, Mezőkövesd: – A mai mérkőzésen csapatunk odatette magát, és harcolt az utolsó pillanatig. Nem csak harcolt, hanem a mérkőzés nagyobb részében jól is futballozott. Tudtuk, hogy a DVTK fizikális csapat, akik a párharcokra helyezik a hangsúlyt, mi futballal szerettünk volna föléjük kerekedni. Az első félidőben kerestük az ellenfélen a fogást, azt gondolom, meg is találtuk. A mi akaratunk érvényesült a mérkőzés nagyobb részében, és mi alakítottunk ki a nagyobb helyzeteket, illetve mi kerültünk a kapu elé először, de egyet ki kellett volna használni a győzelemhez. Soha nem kértünk, és kérünk segítséget, de amiért megharcoltunk, azt meg kell kapnunk. A mi helyzetünkben hangsúlyozottan érvényes ez. Meg kell nézni Novák Csanád lábát, és akkor minden egyértelművé válik…!

Bódog Tamás, DVTK: – Egy izgalmas mérkőzést játszottunk, talán igazságos döntetlennel, habár nekünk olyan helyzetünk is volt, amit nem lehet kihagyni, mégis kimaradt. Ez olyan, mint a kihagyott büntető, van ilyen. A következőt majd berúgja! Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, a végén magas embereik révén ellenfelünknek is akadtak lehetőségeik, a pontrúgások mindig veszélyt jelentettek. A második félidőben nem éreztem, hogy veszélyt jelentettek volna a kapunkra, annak ellenére, hogy pontrúgások után ezúttal is odaértek. Ha úgy nézem, mit hagytunk ki, akkor bosszantó a pontvesztés, de mivel mindkét oldalon voltak nagy lehetőségek, talán rendben van az iksz. Nem szabad elfelejteni, hogy három vereség után érkeztünk, persze többért jöttünk, de a vereségek után az egy pont is megbecsülendő.

forrás: dvtk.eu


Újpest FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-2

Nebojsa Vignjevic, Újpest: – Az első félidőben nagyon rosszul és arrogánsan játszottunk, azt hittük elég csak a mezünket kivinni a pályára. Sem támadásban, sem védekezésben nem nyertünk ekkor párharcot, a vendégek megérdemelten szerezték meg a góljaikat. A második 45 percben sem futballoztunk szépen, de nyomtunk, harcoltunk és némi szerencsénk is volt, ugyanakkor megmondtam a fiúknak, ezeket az összecsapásokat mindenképpen meg kell nyernünk ahhoz, hogy kijussunk az európai futballporondra. Remélem többet nem látok ehhez hasonló teljesítményt.

forrás: ujpestfc.hu


Puskás Akadémia FC – Swietelsky Haladás 1-3

Pintér Attila, PAFC: – Jól kezdtük a mérkőzést, rúgtunk egy hatalmas gólt, utána is irányította a csapat a játékot. Számomra érthetetlen a tizenegyes, nem tudom, azt miért követte el a játékosunk – nem tudom megfejteni, hiszen ott sem volt a labda. Mindegy, a játékvezető megítélte. Amúgy ami az egyik oldalon tizenegyes, a másik oldalon is az kellene, hogy legyen. Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez, biztos, hogy ez nekik nagyon jól jött. Nekünk meg kell tanulni újra nyerni,

Michael Hipp, Haladás: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, szerettünk volna aktívan játszani, hiszen győzelemért jöttünk Felcsútra. A második lőtt gólunk után sem álltunk be védekezni, hiszen tudtuk, az eredmény tartása megbosszulhatja magát. Végül egy kontrából megrúgtuk a harmadik gólunkat, így nyerni tudtunk. Dicséret illeti a csapatot, hiszen a korán bekapott találat sem fogta meg a játékosokat. A szurkolóink ebben a hidegben is elkísértek minket, mögöttünk álltak, a köszönet nekik is kijár.

Olvasói sztorik