NB I

Alapember távozott a Haladástól

Nehéz lesz pótolni a belső védőt.

A 35 esztendős belga belső védő, Stef Wils három éve, 2015 nyarán a Cercle Bruges együttesétől igazolt a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz – testvérével, a védekező középpályás, Thomas Wilsszel együtt. Thomas egy év után távozott Szombathelyről, Stef viszont maradt. Alapembere volt a szombathelyi együttesnek, nemcsak a meccseken, hanem az edzéseken is profin teljesített – elképzelhetetlen volt nélküle a vasiak összeállítása. Összesen 90 NB I-es mérkőzésen szerepelt a Haladásban, és hét gólt szerzett – a legtöbbet fejjel.

Szerződése június 30-án lejár, s bár a klub egy évvel szerette volna meghosszabbítani kontraktusát, a védő befejezi pályafutását, már a civil életre készül, az utánpótlással szeretne foglalkozni, és kitanulni a játékosmegfigyelői szakmát – írja a Haladás hivatalos honlapja.

– Nehéz döntést hoztam, hiszen a futball a mindenem volt, a labdarúgásról szóltak a napjaim – mondta Wils, aki szerdán az öltözőben elbúcsúzott immáron volt csapattársaitól. Érdekesség, hogy a védőt éppen Thomas kísérte el Szombatelyre. – Pályafutásom utolsó három évét a Haladásban töltöttem, ahol az első perctől elfogadtak, remekül éreztem magam, rengeteg barátra tettem szert. Úgy tekintettem a klubra, a csapatra, mint második otthonomra, családomra. Márpedig a családját fájó szívvel hagyja ott az ember. Ám augusztusban leszek 36 éves, s gondolnom kellett a jövőmre is. Menedzserem, a belga válogatott csapatkapitányát, Kevin de Bruyne-t is képviselő Patrick De Koster olyan lehetőséget vázolt fel, amit nehéz volt visszautasítani. Fiatalokkal kell foglalkoznom, nekik segíteni, az edzéseket figyelni, emellett rövidesen játékosmegfigyelőként is dolgozhatok. Ahogy említettem is, nehéz döntést hoztam azzal, hogy itthagyom a Haladást – de remélem jól döntöttem. Rengeteg felejthetelen pillanatban volt részem a Haladás futballistájaként. Például az új stadionban, kilencezer szurkoló előtt parádés hangulatban 2-1-re vertük az FTC-t. Majd két hét múlva az utolsó percben szerzett góllal legyőztük a későbbi bajnok Videotont. De a régi stadionban és Sopronban is sok-sok remek meccset vívtunk, s noha persze akadtak kudarcok is, az idő megszépíti az emlékeket. A jövőben is figyelem majd a Haladás eredményeit, és drukkolok a csapatnak.

– Szerettük volna, ha még egy évet marad Wils, többször is tárgyaltunk vele még ma is győzködtük – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Ám családjával közösen úgy döntöttek, hogy a világ egyik leghíresebb játékosügynöke mellett dolgozik tovább. Kiváló játékost, nagyszerű embert, egy vérbeli profit ismertem meg benne. Büszkék vagyunk rá, hogy nálunk futballozott, remek igazolásnak bizonyult. Ugyan érkezett a védelembe Tamás László, de Stef helyére szeretnénk még igazolni.

Szerdán egy örömhírt is közölt a szombathelyiek honlapja: mint korábban már kiderült, Rózsa Dániel megegyezett a klubbal a folytatásról, és szignózta kettő plusz egyéves szerződését.

Címlapkép: haladas.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik