Válogatott

Rossi szerint nincs sok esély Lanzafame válogatottságára

Nikolicsra is kitért az új magyar kapitány.

Visszahozná a válogatottba Nikolics Nemanját a magyar válogatott új kapitánya. Marco Rossi a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjúban azt mondta, tisztázni akarja a Chicago Fire játékosával, hogy miért mondta le a válogatottságot és hogy fennállnak-e még ezek az okok.

Megnéztük, kik lehetnek még a nyertesei az új kapitány kinevezésének – itt írtunk a lehetséges nevekről.

Az 53 éves olasz edző kitért Davide Lanzafaméra is. Mint mondta, a Budapest Honvéd játékosa az egyik kedvence, de aligha jöhet számításba a válogatottban.

– Körül kell nézni Európában és összegyűjteni azokat a tehetséges, fiatal labdarúgókat, akiknek vannak magyarok a felmenői között. Davidének nincsenek.

Hozzátette, napi 24 órában lesz kapitány, a magyar fővárosba költözik. A Budapest Honvéd korábbi edzője a szövetségi kapitányi kinevezéssel kapcsolatban megvalósult álomról beszélt és arról, hogy el akarja érni: a magyar futballszurkolók ne csak a múltra, hanem a jelenre is büszkék lehessenek.

Marco Rossi szerződése a 2020-as – részben magyar rendezésű – Európa-bajnokságig szól, a válogatott élén a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában mutatkozik be.

MTI/Címlapkép: Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik