NB I

Végre kiderül, mennyi pénzt keresnek az NB I-es játékosok

Nem lesz többi titok a labdarúgók bérezése.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntésének értelmében a kluboknak a jövőben nyilvánosságra kell hozniuk éves költségvetésüket, beleértve a játékosok fizetését és a menedzsereknek kifizetett jutalékokat. Az UEFA végrehajtó bizottsága csütörtöki, kijevi ülésén a klublicenc, valamint a pénzügyi fair playre vonatkozó szabályok “teljes és átfogó” felülvizsgálatát is napirendre tűzte – írja az MTI.

Az UEFA az átláthatóságot szolgáló változtatástól azt reméli, hogy növelik az egyesületek pénzügyi fegyelmezettségét. Egyes klubokat a tőzsdei szabályok vagy a nemzeti bajnokságok előírásai már eddig is kötelezték, hogy gazdálkodásuk részleteit közzétegyék, az UEFA szabályváltoztatásának hatására viszont sok egyesületnél először kell majd nyilvánosságra hozni ezeket a pénzügyi adatokat.

A Fradi vezérigazgatója szerint nyolc pont úszott el a játékvezetők miatt
Orosz Pál kritizálta az NB I-es sípmestereket, az MLSZ-nek is üzent.

Az európai labdarúgásban az elmúlt években egyre több beszédtémát adott az átigazolási összegek kapcsán a menedzsereknek, ügynököknek kifizetett jutalék. Az új szabály lehetővé teszi az UEFA számára, hogy az átigazolási időszak végén azonnal vizsgálatot tudjon indítani a klubok kiadásáról, és nem kell feltétlenül megvárni a szezon vagy a gazdasági év végét.

Ez a döntés a Magyar Labdarúgó Szövetségre, így az NB I-re is vonatkozik.

Nyilvánosak lesznek a fizetések. Fotó és címlapfotó: fradi.hu