NB I

A Fradi vezérigazgatója szerint nyolc pont úszott el a játékvezetők miatt

Orosz Pál kritizálta az NB I-es sípmestereket, az MLSZ-nek is üzent.

Az elmúlt fordulókban rengeteg játékvezetői tévedést lehetett feljegyezni a Ferencváros kárára, így pedig két körrel az NB I-es bajnokság vége előtt szinte reménytelen helyzetbe kerültek a zöld-fehérek a bajnoki címet illetően. A fradi.hu oldalon Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is elmondta véleményét a sporik tevékenykedéséről.

Elfogadom, hogy a játékvezetők tévedhetnek, de talán nem véletlen, hogy már ennyien vannak egy mérkőzésen a pályán és a pálya mellett. Pont az volt a cél, hogy az ilyen tévedéseknek a lehetőségeit minimalizálják, ezért emelték meg a játékvezetők létszámát. Nem véletlenül van alapvonali játékvezető, hanem azért, hogy például amikor Dibusz Dénes bemutatja az év védését, akkor ne tizenegyest ítéljenek ellene, még akkor sem, ha a játékvezető esetleg messze az akció mögött van. De mondhatom azt az esetet is, amikor a Debrecen elleni meccsen Bödét úgy felrúgta Tőzsér, hogy még Jovanovic is elesett, mégsem rúghattunk büntetőt – kezdte felháborodottan Orosz.

Morata klubigazgatóval találkozott titokban – FOTÓK
Visszatérhet korábbi csapatához a Chelsea-támadó.

Orosz továbbá kiemelte azt az esetet, amikor a Videoton ellen Paintsil egyik eseténél nem kapott tizenegyest a Fradi, valamint ugyanezen a meccsen jogtalanul állították ki Gorriaránt.

Adjuk össze: nagyjából 8 pont az, amit nem kaptunk meg, ha reálisan nézzük. Be kellene rúgnunk a helyzeteinket…? Kétségtelen tény, de a kihagyott helyzetek olyan meccsszituációk, amelyeknek semmi közük a bírói tévedésekhez. Sehol nincs leírva az, hogy a Fradinak két góllal többet kell rúgnia ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzését.

Orosz Pál kiakadt a sporikra. Fotó és címlapfotó: fradi.hu

Orosz Pál a játékvezetői tévedésekkel kapcsolatban elmondta, hogy hivatalos fellépés ellenük nem lehetséges. Hozzátette,  szeretnék minimalizálni a játékvezetői hibákat, és az MLSZ-ben is hasonló szándék kell, hogy legyen, ezért mindent meg kell tenniük az illetékeseknek. Orosz reagált arra a felvetésre is, hogy a szurkolók drasztikusabban fogalmaznak, sokuk szerint a tévedések szándékosak a Fradi ellen.

Én nem mondom, hogy ezek a tévedések szándékosak lennének. Hogy néha a mi kárunkra történik ennyi tévedés, az nyilván véletlen, de ebben a szezonban ez történt, ez egyértelműen kijelenthető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik