NB I

Két súlyos sérült és döntetlen a Haladás–Balmazon

Egyik félnek sem ez a legjobb eredmény.

A kiesés ellen harcoló csapatok találkoztak Szombathelyen az élvonal 27. fordulójában: a forduló előtt hetedik helyezett Haladás a három ponttal kevesebbet gyűjtő, tizedik Balmazújvárost látta vendégül.

Hamarosan Bajnokok Ligája-döntőt rendezhet Budapest
Javában zajlik az új Puskás Stadion építkezése.

Rudolf közeli lövését Gyurján védte, nem sokkal előtte viszont még Uzoma hárított fejjel egy szöglet utáni fejest a másik kapu gólvonalán. Negyed óra elteltével Williams veszélyeztetett az újvárosi kapu előtt, szintén kevés sikerrel. Az Arabuli sérülése miatt korán becserélt Harsányi lövése az oldalhálóban kötött ki, majd Haris sem sokkal tévedett. Rácz távoli kísérlete sem talált kaput, csak úgy, mint Habovda alig tíz méterről leadott lökete – utóbbi a kapu fölött hagyta el a játékteret. Gól nélkül fújta le a játékvezető az első félidőt.

Az 53. percben Harsányi és Gyurján ütközött, mindketten lent maradtak a földön. A szombathelyiek kapusa az eszméletét is elvesztette, a gyúrók mellett a mentősök is a segítségére siettek – azonnal hordágyra tették és kórházba szállították. Helyére Rózsa Dániel állt; Harsányit is le kellett cserélni. Gyurján a hordágyon már magánál volt; később kiderült, hogy eltörött az orra és agyrázkódása volt, míg Harsányinak a válla ficamodott ki.

Egy óra elteltével Németh közeli lövésénél Horváth védett, előtte Rácz is megdolgoztatta a portást. Egyik fél sem jutott közelebb a gólhoz, így nem változott az eredmény: a 0-0 sem a Haladásnak, sem a Balmazújvárosnak nem a legjobb eredmény, de mivel a két utolsó, a Vasas és a Mezőkövesd is 0-0-lal zárt, így nem történt nagy változás a tabella alsó felében.

Nem bírt egymással a Balmaz és a Haladás Fotó: balmazfoci.hu

NB I, 27. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-0

Szombathely, Szombathelyi Haladás Stadion, 4716 néző. Játékvezető: Erdős

Haladás: Gyurján (Rózsa, 57.) – Schimmer, Kolcák, Grumics, Bosnjak – Jagodics – Medgyes (Kovács L., 66.), Németh Márió (Ramos, 80.), Rácz, Halmosi – Williams. Vezetőedző: Michal Hipp.

Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda, Sigér, Maisuradze, Haris – Arabuli (Harsányi, 16.; Batarelo, 57.), Rudolf G. Erdei, 92.) Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Olvasói sztorik