Magyar foci bajnokok ligája

Hamarosan Bajnokok Ligája-döntőt rendezhet Budapest

Javában zajlik az új Puskás Stadion építkezése.

Javában zajlik az új Puskás Stadion építkezése, amelynek helyszínén jelenleg óriási daruk és hatalmas betonszerkezetek magasodnak az égbe. A Vasárnapi Blikk lehetőséget kapott, hogy körbejárja az építési területet, Fürjes Balázs, a budapesti fejlesztések kormánybiztosa pedig a stadion 1:500 méretarányú makettje mellett beszélt arról, hogy állnak a munkákkal.

– Ez év végére szerkezetkésznek, 2019 végére pedig teljesenen késznek kell lennie az új Puskás Ferenc Stadionnak. Kedden megkezdtük beemelni az acél tetőszerkezet elemeit – mondta Fürjes.

– Hamarosan Bajnokok Ligája-döntőt és Európa Liga-finálét hozhatunk majd ide. A következő tíz évben jó esélyt látok rá, hogy mindkettő megtörténjen. Persze az új Puskás nemcsak egy futballstadion, hanem egy modern rendezvényközpont lesz.

– A 67 ezresre tervezett stadion 2020-ban Európa-bajnoki meccsek helyszíne lesz, három csoporttalálkozót és egy nyolcaddöntőt rendezünk, bízunk benne hogy magyar játékosokkal. A stadion teljes költsége 150 milliárd forint, és az olcsóbb ajánlatot adó kivitelező nyerte el a megbízást – árulta el Fürjes, aki hozzátette, hogy a régi stadion szellemét igyekeztek megőrizni.

Öt kiló izom a lemaradásunk az utánpótlásban
A korosztályos magyar labdarúgó-válogatottak mellett dolgozó erőnléti edző szerint ennek ellenére a fejlesztésben nincs nagy hátrányunk: ha nem is az európai topszintet képviseljük, ott vagyunk az élbolyban.

– A toronyépület teljes egészében megmarad, és a tartópilonok, bár újak, a régiekre emlékeztetnek. A Papp László Arénát is tervező Skardelli Györgyhöz az volt a kérés, hogy egy XXI. századi ultramodern, a focin kívül sok minden másra is alkalmas stadiont és rendezvényközpontot álmodjon meg, de látványelemeiben idézze a régi stadiont. Az arénában helyet kap egy Puskás Múzeum is, amely a névadónak, az Aranycsapat legendás játékosának és az egész magyar labdarúgásnak állít majd emléket.

A stadionban már pár felszerelt meggypiros színű ülőkével is találkoztunk.

– A válogatott színe dominálni fog a lelátón. Az atlétikai pálya eltűnik, így a lelátót közelebb tudtuk hozni, s meredekebb lesz, így igazi katlanhangulatot lehet majd teremteni – tette hozzá Fürjes.

Címlapkép: Vasárnapi Blikk

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik