Windecker-ügy: „Nem kellene azért büntetni őt, mert a nyáron külföldön akar szerencsét próbálni”

A játékos ügynöke tisztázná a kialakult helyzetet a vezetőséggel. Megszólalt az Újpest is.

Továbbra is kérdéses, hogy a tavaszi szezonban is az Újpest játékosa marad, vagy távozik Windecker József, akivel kapcsolatban a klub a hét elején közleményt adott ki, melyben jelezték, a középpályás nem kívánta meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését. Mint ismert, a fővárosi együttes havi nettó kétmillió forint feletti alapfizetést, lakást, kocsihasználatot és étkezést biztosított Windecker számára, aki azonban a nyártól külföldön képzeli el karrierjét.

Addig azonban még jó néhány hónap és a tavaszi szezon is hátra van, a középpályás pedig nem vesz részt a jelenleg is zajló törökországi edzőtáborban. A Rangadó megkereste a játékos ügynökét, Panicos Makedonast, aki felvázolta a labdarúgó kilátásait.

Ezt olvastad már?
EL-rutinnal rendelkező játékost igazolhat a Honvéd

– Windecker élő szerződéssel rendelkezik a nyár végéig, ezt pedig mindenképpen szeretné kitölteni Újpesten. Az
edzőtáborba azonban nem vitte őt el a csapat, és nem tudjuk jelenleg, hogy számítanak-e rá a tavaszi szezonban, ezért mindenképpen kezdeményezünk egy találkozót a vezetőséggel, hogy a következő napokban tisztázódjon a helyzete. Joci meg akar dolgozni a pénzéért, segíteni akarja az Újpestet a céljai elérésében, a csapat erőssége, a statisztikai mutatók szerint az NB I legjobb középső középpályása. A klubnak is az lenne az érdeke, hogy Windecker játsszon, nem kellene azért büntetni őt, mert a nyáron külföldön akar szerencsét próbálni – nyilatkozta honlapunknak Panicos Makedonas, a játékos ügynöke.

Windecker a tavaszi szezont is az Újpestben töltené Fotó: ujpestfc.hu

Természetesen ezzel kapcsolatban megkerestük a fővárosi klubot, ahonnan az alábbi választ kaptuk.

– Nem kívánunk tovább foglalkozni a nyilvánosság előtt az üggyel, főleg, hogy csapatunk távol a lila-fehér otthonától, Törökországban készül a tavaszi idényre. Az Újpest FC mindent, amit szeretett volna a témával kapcsolatban elmondott. A jövőben tulajdonosunk, a szakmai stáb és a játékos közösen eldöntik a kialakult helyzet végkimenetelét – mondta Méhes Tamás kommunikációs vezető.