NB I

Windeckert és a klubvezetést is támadják az Újpest szurkolói

Felemásan reagáltak a klub nyilatkozatára, miszerint a játékos nemet mondott a nettó kétmillió forint feletti alapfizetésre.

Hétfőn adott ki közleményt az Újpest Windecker József helyzetéről, aki nem utazott el a csapat törökországi edzőtáborába: a klub nyíltan leírja, hogy a középpályás a szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbításával kapcsolatosan már az év első napjaiban megkapta az új ajánlatot.

A játékosnak a további együttműködés reményében havi nettó 2 millió forint feletti alapfizetést, lakást, kocsihasználatot és étkezést ajánlottak, hogy hosszabbítsa meg a június végén lejáró kontraktusát, de ezt Windecker nem fogadta el. Sőt az úgynevezett magyar szabállyal érvelt, miszerint nélküle a csapat nem tudja az MLSZ által ajánlott törekvési elvet tartani.

A klub Facebook-oldalán természetesen a szurkolókat is megmozgatta a téma, akik felemásan reagáltak, ezekből válogattunk.

Ha ez igaz, menjen is a picsába.
Egy kicsit túlzó igények a teljesítményét látva! Nézzenek magukba egy kicsit már, ilyen teljesítmény inkább nem mondom mennyi pénzt ér! Menjen oda, ahol ezért ennyit fizetnek!
Biztos őt is kinézték Felcsúton…
Mielőtt ítélkeztek, hallgassuk meg a másik felet is. Az éremnek két oldala van. Ennek a vezetőségnek már semmit nem hiszek el. Érdekes, hogy mindig nálunk van a játékosokkal balhé. Az utóbbi években, gondoljatok bele, kik mentek el így… Egyébként a minimálbért is túlzónak tartom ezeknek az aranylábúaknak… Más ember a 2 milláért 1,5 évig dolgozik keményen, ezek meg nyávognak valamiért mindig.
Fotó: ujpestfc.hu

NB II-es szintű játékos. Menjen is el a francba, főleg ha tényleg igaz ez a cikk.
Több éve nem vagyok a klubvezetés híve, de most igazat kell adnom nekik. Nem szabad, és nem kell a három, szinte korlátlan anyagi lehetőségekkel bíró klubokkal versenyezni. Viszont a döntetlenért járó prémiumot le kell csökkenteni! Az utóbbi években erre kidobott pénzből Huszti egy-két évig itt lehetne.
Meghallgatnám a játékost is. A felek maguk mellett érvelése normális dolog egy tárgyaláson. Az új vezetőség működése óta az anya klub és a játékosok elleni hangolás az út, ha valami nem úgy történik, ahogy RD akarja. És még mennek rá a like-ok. Ébresztő! Milyen komoly és korrekt tárgyalófél az aki kidobja a pénzügyi részleteket a Facebookra? Ha ezt a játékos tenné, kiraknák a keretből. Ez a fajta kommunikáció erkölcsileg árt a klubnak, a játékosnak, ráadásul csökkenti a játékos értékét, így üzletileg is káros a klubnak, mivel még fél évig a klubé a játékjoga. A nyomásgyakorlással, a játékos szándékos lejáratásával negatív sláger lett a klub a médiában. RD+vezetőség = amatőr+kártékony! Tárgyalási kudarcok sorozata, figyelemelterelés és felelősségáthárítás helyett, valós sportsikereket Újpestre! Hajrá, Újpest!
Ezt a közleményt megint kitehetjük a falra. A szégyenfalra. Windeckernek sok sikert, bármerre is visz az útja, ennél csak korrektebb klubvezetéssel találkozhat, sajnos.
Olvasói sztorik