NB I

Havi nettó kétmilliós alapfizetés, lakás és kocsi sem elég az Újpest játékosának

A klub nyíltan beszélt az őrült igényekről.

Korábban beszámoltunk arról, hogy nem utazott el az Újpest FC törökországi edzőtáborába Windecker József, akinek sorsáról a klub hétfőn ígért tájékoztatást. Íme a lila-fehérek közleménye a csapatkapitány jövőjéről:

EZT FIGYELD!
Sztárcsatárra hajt az Arsenal és a Chelsea; meg fogsz lepődni, hol köthet ki Ibra; Luis Enrique visszatér
– Honlapunk már szombaton jelezte, hogy Windecker József nem tartott a csapattal a beleki edzőtáborba. Középpályásunk a szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbításával kapcsolatosan már az év első napjaiban megkapta klubunk új ajánlatát. Hatos számú játékosunknak a további együttműködés reményében havi nettó 2 millió forint feletti alapfizetést, lakást, kocsihasználatot és étkezést ajánlva szerettük volna meghosszabbítani a június végén lejáró kontraktusát, ezt Windecker József nem fogadta el. Sőt, az úgynevezett magyar szabállyal érvelt, miszerint nélküle csapatunk nem tudja az MLSZ által ajánlott törekvési elvet tartani. Ezzel a kereseti összeggel a legjobban fizetett játékosaink sorába léphetne, mindemellett prémiumrendszerünknek köszönhetően további komolyabb összeget kereshetne, valamint a céljaink elérését követően – ami az Újpest FC-nél a szezon végeztével nem lehet más, mint az európai futballporondra történő kijutás – év végi bónusz is illetné, ahogy a csapat többi tagját is. Az Újpest FC a jövőben sokkal inkább olyan játékosokra szeretne maximálisan fókuszálni, akikre hosszútávon számíthatunk, építhetünk.
– Klubunk filozófiája, hogy a játékosokat a lehetőségeinkhez mérten maximálisan segítse, megtegyen mindent annak érdekében, hogy a lila-fehérbe öltözött futballisták szeme előtt csak a labdarúgás és a minél jobb eredmény elérése lebegjen egyéni és csapat szinten egyaránt. A klub és alkalmazottai Windecker József esetében is mindent megtettek annak érdekében, hogy csak a futballal törődhessen. Az Újpest FC-nek nem célja, hogy belemenjen egy mesterségesen magasra tornászott átigazolási és/vagy fizetési harcba, amelynek nem a játéktudás a lényege. Hisszük és valljuk, hogy az ilyen esetekben „megtakarított” pénznek sokkal fontosabb és célszerűbb helye van például az utánpótlásbázisunk fejlesztésében, a felnőtt csapat körülményeinek további kényelmi javításában, de legalább ennyire fontos törekvés a szurkolóink kiszolgálásának jobbá tétele a Szusza Ferenc Stadionban.
– Egy, most már igazán értékes játékosról beszélünk, aki rengeteget fejlődött a nálunk eltöltött időszakban. Ezt fontos kihangsúlyozni, hiszen amióta megérkezett a Megyeri útra, egyetlen hivatalos és/vagy konkrét érdeklődés vagy megkeresés sem volt vele kapcsolatosan. Ugyanakkor minden esetben megtérítettük a rehabilitációját – már az ideérkezést követő azonnali sérülést is beleértve – továbbá, a felépülési idő alatt is teljes bért utaltunk neki. Sajnálom, hogy nem fogadta el a szerződéshosszabbítási ajánlatot, de ugyanakkor Enis Bardhi a kiváló példa filozófiánkra, miszerint klub és játékos egyaránt megtalálhatja a közös utat, majd egymást segítve, mindketten elérik céljaikat – nyilatkozta a témával kapcsolatosan a klubhonlapon Roderick Duchatelet tulajdonos.
– A jövőben egy megfelelő ajánlat esetén klubunk nem gördítene akadályt Windecker József esetleges távozása elé – olvasható az Újpest FC közleménye.
Windecker megfelelő ajánlat esetén távozhat Fotó: ujpestfc.hu
Olvasói sztorik