NB I

Urbán: keresztre akarják feszíteni, de meghallgatnám Windecker verzióját is

"Ha a magyar klubvezetők az állami helyett a saját pénzüket költenék, akkor nem kétmilliós, kétszázezres fizetések sem lennének."

Hétfőn bombaként robbant a magyar sportsajtóban az Újpest hivatalos közleménye, miszerint a lejáró szerződésű csapatkapitány, Windecker Jószef nem fogadta el a nettó kétmillió forintos fizetéssel és egyéb juttatásokkal járó szerződéshosszabbítási ajánlatot. A Rangadó.hu a lila-fehérek ikonját, a magyar foci megmondóemberét, a korábbi 41-szeres magyar válogatott Urbán Flóriánt kérdezte a sztoriról.

– Hallottam már egy-két érdekes dolgot Újpesten a belga tulajdonostól és azoktól, akik a környezetében dolgoznak, de inkább nem akarom őket minősíteni. Az első reakcióm az volt, hogy hűha, ez micsoda dolog Windeckertől. Az vagyok, aki szerint teljesen irreális Magyarországon a milliók szórása a játékosoknak, miközben nincs mögötte teljesítmény, viszont láttam már csodát a belga tulajdonostól. Lehet, hogy ez csak elterelés, hogy a szurkolók ne a címerüggyel foglalkozzanak – kezdte Urbán Flórián. – Véleményem szerint először meg kellene hallgatni Windecker Józsefet is ebben a történetben. Mondja el ő is a verzióját, és utána lehetne ítélkezni. Jelen pillanatban az emberek nyolcvan százaléka keresztre akarja feszíteni Windeckert. Odadobták a szurkolók elé koloncnak, hogy micsoda ember, aki nem fogadja el a kétmilliós fizetést. Ha ez így van, akkor persze ez nem túl szerencsés, de meg kellene ismerni a másik oldal véleményét is erről a történetről. Eddig az újpesti vezetők nem hozták nyilvánosságra, hogy ki mit ír alá, vagy nem ír alá, most pedig Windeckert kidobják a közvélemény és a szurkolók elé. Én azt mondom, hogy addig ne ítélkezzünk, amíg nem ismertük meg Windecker József álláspontját. Ami tény, hogy ezek a pénzek teljesen irreálisak a magyar futballban úgy, hogy nulla követelményrendszer van mögötte.

Urbán az ítélkezés előtt azért Windecker verzióját is meghallgatná Fotó: ujpestfc.hu

Urbán szerint ha a magyar klubtulajdonosok az állami pénzek helyett a sajátjukból gazdálkodnának, akkor nemhogy kétmilliós, kétszázezres fizetése sem lenne a focistáknak.
– Csak feltételezések azok az adatok, hogy Magyarországon “xy” nyolcmilliót, vagy hárommilliót keres, mert pontosan még egyik klub sem adta ki, hogy a játékosai mennyi pénzt raknak zsebre. Emiatt nehéz arról beszélni, hogy Újpesten a kétmilliós fizetés mennyire magas, vagy más klubokhoz képest mennyire alacsony. Még egyszer hangsúlyozom, hogy ezeknek a játékosoknak, akik ma Magyarországon futball ürügyén próbálnak előadni valamit a pályákon, az egymillió is horrorisztikus összeg úgy, hogy nincs mögötte követelményrendszer. Állami pénzeket tolnak be, a tulajdonosok nem a saját pénzüket szórják, mint a lisztet, hanem az adófizető állampolgárokét. Ha a sajátjukat kellene költeni, akkor kétszázezres fizetésük sem lenne. Innentől kezdve irreális a történet, brutális pénzeket szórnak, külföldön nem lehet ennyi pénzt keresni. Nem sajnálom senkitől, de a közvélemény számára sem lenne ennyire irritáló, ha valami történne a futballpályán, lenne mögötte eredmény vagy teljesítmény, ami pedig nincs. Andorra egy nulla, Luxemburg kettő egy, a számok nem hazudnak, és így a kétmillió borzalmasan sok…

Olvasói sztorik