NB I

„Felháborító, röhej” – dühösen reagált Orosz a kemény vádakra – VIDEÓ

A rasszista felvetésekre is válaszolt a Fradi-vezérigazgató a Paintsil-ügyben.

Kedd délután honlapunkon is olvashatták, hogy kemény szavakkal üzent a Ferencvárosnak Joseph Paintsil ügynöke, Emmanuel Gyasi , aki azt mondta: hivatalos közleményt küldtek a zöld-fehéreknek a játékos egészségügyi állapotáról (tehát továbbra is állítják, hogy elkapta a maláriát), de a magyar klub mindezen dokumentumokról nem hajlandó tudomást szerezni. Az ügynök továbbá hozzátette, a Fradi fenyegeti Paintsilt, aki több tiszteletet érdemelne, valamint a ghánai klub, a Tema Youth SC attól is tart, ha a támadó visszatérne a zöld-fehérekhez, akkor rasszista megjegyzések érnék.

A fenti szavakra az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a keddi, Dunaföldvár elleni felkészülési mérkőzés szünetében reagált a sajtónak.

Ez csúnya volt tőle
Kiderült, milyen szidalmakat vágott Wenger a spori fejéhez

– Természetesen hallottam ezeket, vannak olyan dolgok, amik a hihetőség határán túl vannak. Részemről mindenféleképpen azt kell mondjam felháborító, hogy a Ferencvárost ilyen dolgokkal vádolják, nem értjük, hogy milyen tiszteletlenséget követtünk el. Az pedig, hogy rasszizmusról beszélünk a Ferencvárosban, az röhej, ezt visszautasítjuk, soha nem volt és soha nem is lesz. Meg lehet kérdezni a játékosokat is, soha nem volt téma, hogy kinek milyen a bőrszíne, vagy milyen valláshoz tartozik. Egészen biztos vagyok abban, hogy ezeket nem Paintsil találja ki, ismerem őt, ő egy olyan karakter, aki nem mondana ilyet, őt mozgatják és nem jó irányba. Akik ezt teszik, az a céljuk, hogy felbontsák a szerződését, máshova elvigyék, de ez semmiféleképpen nem fogjuk megtenni – hallható a fradi.hu által közzétett videón.

– Jelen pillanatban nem tudjuk, hogy hol van, ez a legnagyobb probléma, neki érvényes munkaszerződése van a Ferencvárossal, ami alapján el kellett volna kezdenie dolgozni a többiekkel együtt – folytatta a vezérigazgató. – Nem jelent meg, küldtek egy papírt, miszerint maláriás, ezt egy ghánai kórház állította ki, és az volt benne, hogy tegnapra volt meghatározva a kontrollvizsgálata. Nem tudjuk, hogy visszament-e, semmiféle információnk nincs arról, hogy mi történik vele. Felvettük már a kapcsolatot a ghánai magyar nagykövettel is, Szabó András úrral, valamint azzal a sportjogi irodával, ami a Fradi nemzetközi ügyeit intézi . Mivel azt sem tudjuk, hol van a játékos, így el kell gondolkodnunk a pótlásáról, neveket azonban nem szoktunk mondani addig, amíg nem konkretizálódik.

Olvasói sztorik